Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Computer

Als u behoefte heeft aan meer zelfvertrouwen en kennis op het gebied van computer-, tekstverwerking óf zelf uw website wilt  bouwen, bekijk dan onderstaand aanbod. Volksuniversiteit Gouda biedt diverse cursussen die u zullen helpen in uw ontwikkeling van digitale communicatie.

Computergebruik voor beginners
Computergebruik voor beginners
Cursuscode: COM003

Windows 10, de bediening, instellingen en het onderhoud. Veelgebruikte computerbegrippen worden uitgelegd. Onderstaande onderwerpen komen tijdens deze lessen aan de orde: BASISHANDELINGEN IN WINDOWS 10, BESTANDSBEHEER, E-MAIL

Meer informatie
Woensdag 12 januari 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. H. (Harry) Maaskant

Eigen laptop meenemen met windows 10 en een verlengsnoer.

19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Maak je eigen website: WordPress voor beginners!
WordPress is het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke content managementsysteem voor het maken van websites. Met WordPress bouw je gratis, snel en efficiënt een fraaie website. WordPress wordt voor veel verschillende websites gebruikt. Van een persoonlijke blog tot een corporate website of webshop. 
Deze cursus neemt je stap voor stap mee naar de realisatie van jouw website. Enige beheersing van een computer zoals tekstverwerking en fotobewerking is aanbevolen, maar ervaring in het maken van websites en verregaande kennis van HTML en programmeren is zéér zeker niet nodig. Na een korte introductie op het gebied van internet en websites beginnen we meteen met de online-installatie van WordPress, en zo met de eerste stap naar je eigen website. In de vier lessen gaan we van installatie tot fijn afstemming. We werken meteen online en behandelen alle noodzakelijke en basis onderdelen van een complete WordPress website. Alle benodigde programma’s, zowel voor de bouw van de website als voor het maken van de content, zijn gratis beschikbaar. Het meenemen van een eigen laptop is noodzakelijk.
Met elke laptop PC of MAC, met elk besturingssysteem XP, VISTA of Windows 10 en OS 9 of OS 10 is het mogelijk aan de cursus deel te nemen, zolang er maar een moderne browser op zit. Denk hierbij aan de laatste versies van Mozilla Firefox of Google Chrome. Ook Safari en Internet Explorer kunnen gebruikt worden.
Vereiste voorkennis: Een klein beetje kennis van termen als browser, menu/navigatie en dergelijke is wel handig. Er is geen HTML voorkennis nodig.
Meer informatie
Woensdag 12 januari 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. M. (Martha) Pelkman

€ 7,50 voor een reader op papier, (contant en gepast) aan de docent te betalen. Kan evt. ook betaald worden dmv een tikkie. 

20:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Basis Tekstverwerken met Windows 10

In deze cursus leert u teksten op te maken met de standaard tekstverwerker in Windows 10. U hoeft geen Office pakket aan te schaffen of te hebben om deel te nemen. Aan de hand van het WordPad-programma (dat op iedere Windows-pc al aanwezig is) maken we u vertrouwd op uw toetsenbord en u leert de eerste beginselen van tekstverwerken.
De cursus is bedoeld voor mensen die al wel gebruik maken van Windows 10 zoals internetten mailen. U kunt foto's opslaan en openen.
Na afloop van de cursus kunt u:

  • Een brief maken 
  • In een tekst knippen en plakken
  • Lettertypes en formaten aanpassen
  • Plaatjes aan een tekst toevoegen
  • Lijsten met opsommingstekens of nummering opmaken
  • Documenten omzetten naar PDF
  • Documenten op de juiste plek opslaan en weer terugvinden
  • Gebruik maken van handige sneltoetsen
  • Documenten printen
  • Documenten versturen   

Vereiste voorkennis: Basiskennis Windows.

Meer informatie
Donderdag 13 januari 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 34,00
Dhr. H. (Harry) Maaskant

Zelf meenemen: eigen laptop met Windows 10

10:00 - 12:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef uw wensen aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst dan wel van dienst zijn.