Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Computer

Als u behoefte heeft aan meer zelfvertrouwen en kennis op het gebied van computers óf zelf uw website wilt  bouwen, bekijk dan onderstaand aanbod. Volksuniversiteit Gouda biedt diverse cursussen die u zullen helpen in uw ontwikkeling van digitale communicatie.

Maak je eigen website: WordPress voor beginners!
WordPress is het meest gebruikte en gebruiksvriendelijke content managementsysteem voor het maken van websites. Met WordPress bouw je gratis, snel en efficiënt een fraaie website. WordPress wordt voor veel verschillende websites gebruikt. Van een persoonlijke blog tot een corporate website of webshop. 
Deze cursus neemt je stap voor stap mee naar de realisatie van jouw website. Enige beheersing van een computer zoals tekstverwerking en fotobewerking is aanbevolen, maar ervaring in het maken van websites en verregaande kennis van HTML en programmeren is zéér zeker niet nodig. Na een korte introductie op het gebied van internet en websites beginnen we meteen met de online-installatie van WordPress, en zo met de eerste stap naar je eigen website. In de vier lessen gaan we van installatie tot fijn afstemming. We werken meteen online en behandelen alle noodzakelijke en basis onderdelen van een complete WordPress website. Alle benodigde programma’s, zowel voor de bouw van de website als voor het maken van de content, zijn gratis beschikbaar. Het meenemen van een eigen laptop is noodzakelijk.
Met elke laptop PC of MAC, met elk besturingssysteem XP, VISTA of Windows 10 en OS 9 of OS 10 is het mogelijk aan de cursus deel te nemen, zolang er maar een moderne browser op zit. Denk hierbij aan de laatste versies van Mozilla Firefox of Google Chrome. Ook Safari en Internet Explorer kunnen gebruikt worden.
Vereiste voorkennis: Een klein beetje kennis van termen als browser, menu/navigatie en dergelijke is wel handig. Er is geen HTML voorkennis nodig.
Meer informatie
Maandag 10 oktober 2022
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. M. (Martha) Pelkman

€ 7,50 voor een reader op papier, (contant en gepast) aan de docent te betalen. Kan evt. ook betaald worden dmv een tikkie. De cursist dient te beschikken over een laptop met werkende wifi. 

19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
3D printen en 3D modellen maken in Blender

In deze cursus leert u de basisprincipes van het maken van 3D modellen die je vervolgens kunt printen op een 3D printer. Voor het maken van 3D modellen maken we gebruik van het gratis 3D programma Blender. De laatste jaren is 3D printen steeds toegankelijker geworden, door de komst van gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D printers. Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van 3D printen. In de cursus werken we met het gratis open source programma Blender en gaan we daarmee drie 3D modellen maken. Daarbij wordt aandacht besteed aan de twee meest gebruikte modeling technieken: 'flatsurface modeling’ en 'sculpting'. Sculpting kan worden vergeleken met het werken met klei, en nodigt vooral uit voor een creatieve invulling. M.b.v. sculpting maken we ‘Shaun het schaap’. Flatsurface modeling is meer technisch, en wordt veel gebruikt in de architectuur en in de game industrie. We gaan een dressoir en een schaakstuk (een loper) maken m.b.v. flatsurface modeling.De derde les staat in het teken van 3D printen. De verschillende soorten 3D printers die op de markt verkrijgbaar zijn, worden behandeld. Ook kijken we naar de 'slicing software', die het in Blender gemaakte 3D model zal vertalen naar een printbaar bestand, en er bv. voor zorgt dat een complex voorwerp met elementen die uitsteken, niet omvalt tijdens het printen, door het aanbrengen van ondersteuningen. In deze les wordt het ontworpen schaakstuk uitgeprint op een 3D printer. Hierbij wordt de werking van een 3D printer uitgelegd. Bent u al langer geïnteresseerd in 3D printen, maar wist u niet goed waar te beginnen, dan is deze cursus voor u! 

Meer informatie
Dinsdag 7 februari 2023
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 49,00
Dhr. B.G. (Bernard) 't Hooft

Zelf meenemen: eigen laptop en USB stick waar 80 MB op past voor gratis software

19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Videofilmen en Monteren
Videofilmen en Monteren
Cursuscode: COM005

Een inleidende cursus voor het Videofilmen en Monteren. In deze cursus worden de basisbeginselen van het videofilmen en het vervolgens monteren van de gemaakte beelden behandeld. Hoe maak je een videoverhaal boeiend? Hoe maak je spannende beelden? Hoe monteer je de beelden tot een interessante film? Allemaal aspecten die in deze cursus aan de orde komen. Ook zal er aandacht zijn voor montage software en worden enkele voordelige maar toch toereikende montage pakketten geïntroduceerd. Deze cursus is gericht op beginnende filmers. Er is geen speciale voorkennis nodig. Wel gaan we uit van warme belangstelling voor het filmen. 

Meer informatie
Donderdag 9 maart 2023
4 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Dhr. A.G. (Drees) Brunt

De montage software is gratis en wordt de eerste les op uw laptop geïnstalleerd. Zelf meenemen: video camera (dit kan ook een mobiel zijn als u daarmee filmt) en een eigen laptop. De derde les is een buitenles op zaterdag van 13:30-17:00 uur. Startpunt wordt in de les bepaald.

 

19:30 - 22:00
Locaties: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat, buitenles, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef uw wensen aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst dan wel van dienst zijn.