Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: COM005

Videofilmen en Monteren

Videofilmen en Monteren
Cursuscode: COM005

Een inleidende cursus voor het Videofilmen en Monteren. In deze cursus worden de basisbeginselen van het videofilmen en het vervolgens monteren van de gemaakte beelden behandeld. Hoe maak je een videoverhaal boeiend? Hoe maak je spannende beelden? Hoe monteer je de beelden tot een interessante film? Allemaal aspecten die in deze cursus aan de orde komen. Ook zal er aandacht zijn voor montage software en worden enkele voordelige maar toch toereikende montage pakketten geïntroduceerd. Deze cursus is gericht op beginnende filmers. Er is geen speciale voorkennis nodig. Wel gaan we uit van warme belangstelling voor het filmen. De derde les is een buitenles van 13:30-17:00 uur. Het startpunt wordt in de les bepaald.

Donderdag 9 maart 2023
4 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00
Dhr. A.G. (Drees) Brunt

De montage software is gratis en wordt de eerste les op uw laptop geïnstalleerd. Zelf meenemen: video camera (dit kan ook een mobiel zijn als u daarmee filmt) en een eigen laptop. De derde les is een buitenles op zaterdag van 13:30-17:00 uur. Startpunt wordt in de les bepaald.

 

19:30 - 22:00
Locaties: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat, buitenles, (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.G. (Drees) Brunt
A.G. (Drees) Brunt
Mijn naam is Drees Brunt en ik heb altijd belangstelling voor het bewegende beeld gehad. Na mijn maatschappelijke carrière in de internationale energiesector heb ik me meer bekwaamd in de achtergrond, beginselen en techniek van het videofilmen. Ik reken me nu tot de gevorderde amateurs. Ik heb de afgelopen jaren meerdere prijzen gewonnen voor reisfilms en speelfilms. Ik schep er genoegen in om mijn kennis met anderen te delen. Alle aspecten van filmen zoals: scenario (verhaal), cameravoering en montage zijn belangrijk. Daarbij is niveau niet het leidende aspect maar dat is wel het enthousiasme waarmee geïnteresseerden zich met het medium film bezig houden.