Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Fotografie

Bent u geïnteresseerd in fotografie en wilt u uw kennis vergroten? Kies dan uit het onderstaand aanbod van cursussen voor zowel beginners als voor gevorderden en verbeter uw vaardigheden. Succes verzekerd!

Werken met Adobe Lightroom
Werken met Adobe Lightroom
Cursuscode: COM010

Nog net wat meer 'wauw' factor in uw foto's toevoegen? In vier lessen leert u de basisprincipes van Adobe Lightroom Classic CC. Er komt onder andere aan bod: - Het beheren van de Lightroom Catalogus. - Optimale workflow voor het snel bewerken van uw foto's. - Bewerkingen zoals licht en contrast in een foto aanpassen, kleuren verlevendigen en een foto omzetten naar zwart-wit.- Foto's recht zetten- Sfeer in een foto brengen-Foto optimaliseren voor gebruik op internet.

Meer informatie
Donderdag 10 januari 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 68,00
Mw. E.C. (Eva) van Oosten
Meenemen: Laptop met Adobe Lightroom Classic CC geïnstalleerd. Het programma dient voor aanvang van de cursus geïnstalleerd te zijn op uw laptop. Er wordt gewerkt met de nieuwste versie van Lightroom. Op onderstaande pagina kunt u Lightroom aanschaffen: https://www.adobe.com/nl/products/photoshop-lightroom-classic.html
19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Fotografie voor gevorderden
Fotografie voor gevorderden
Cursuscode: COM0092

Fotograferen vereist goed kijken en het maken van keuzes om het onderwerp goed in beeld te brengen.Daartoe staan de fotograaf verschillende mogelijkheden ter beschikking zoals standpunt, licht, compositie en het moment. In deze gevorderdencursus wordt ervan uitgegaan dat u de basisbeginselen van de spiegelreflex- of systeemcamera zoals diafragma, sluitertijd, scherpstelling etc. redelijk onder de knie hebt. U krijgt opdrachten mee naar huis die vooraf worden toegelicht. Tijdens de cursusavonden bespreekt de docent (beroepsfotograaf) de door u gemaakte foto’s uitvoerig en verduidelijkt daarmee de lesstof.

Meer informatie
Woensdag 16 januari 2019
6 lessen van 2,5 uur , om de 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Dhr. E. (Erwin) Hartsuiker
19:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Fotografie voor beginners
Fotografie voor beginners
Cursuscode: COM0082

Na het  volgen van deze cursus heeft u meer controle over uw camera. In zes lessen worden de basisbegrippen van de fotografie en de camera stap voor stap uitgelegd. Het is belangrijk dat u over een camera beschikt waarmee u diafragma, sluitertijd en ISO handmatig kunt instellen (bijv. een spiegelreflex-, systeemcamera of soortgelijk model). Ook komt fotograferen met thema's aan de orde zoals portret, landschap en architectuur. Naast de basistheorie gaat u praktisch oefenen met de camera. U krijgt huiswerkopdrachten waarmee de opgedane kennis zelf kan worden toegepast. Het resultaat van de opdrachten bespreekt de docent gezamenlijk tijdens de cursusavonden.

Meer informatie
Donderdag 7 februari 2019
6 lessen van 2 uur , om de 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 130,00
Mw. E.C. (Eva) van Oosten
Let op: de 5e les is op zaterdag 6 april van 10:00 - 12:00 uur (i.p.v. donderdagavond 28 maart) en zal op een buitenlocatie plaatsvinden!
Zelf meenemen: pen, papier en eigen camera.
19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef uw wensen aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst dan wel van dienst zijn.