Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

FOTOWEDSTRIJD

woensdag, 14 februari, 2018

Fotowedstrijd het ‘Groene Hart’: wie wint de publieksprijs?
Het is een feestelijk jaar voor de drie volksuniversiteiten uit het Groene Hart: Alphen aan den Rijn en Woerden/Bodegraven e.o. bestaan beide veertig jaar en de Volksuniversiteit Gouda viert na de herstart in 2013 haar vijfjarig jubileum. Om de drie jubilea te vieren hebben de drie volksuniversiteiten besloten een fotowedstrijd te organiseren met als doel de kwaliteiten van onze (oud)cursisten, in het zonnetje te zetten!

Expositie
24 oktober 2017 was de laatste dag dat foto’s ingestuurd konden worden. Op 9 november jl. vond in de bibliotheek van Woerden de prijsuitreiking plaats door burgemeester Molkenboer. De eerste prijs van de vakjury, een cheque van € 500,-, is  toen uitgereikt aan de heer Gerard de Jong.

De expositie was tot begin december in Woerden te zien. Daarna was de expositie tot begin januari 2018 te zien in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Van 1 maart tot 29 maart zal de expositie te zien zijn in de expositieruimte van Het Huis van de Stad van Gouda.

Stemmen voor de publieksprijs en prijsuitreiking
Tijdens de exposities in Woerden en Alphen aan den Rijn hebben bezoekers hun favoriete foto kunnen kiezen en dat geldt ook in maart voor de bezoekers van de foto expositie in Gouda. Hiervoor zal in de expositieruimte een stembus geplaatst worden, waarin bezoekers hun stembiljet kunnen achterlaten. Eind maart worden de stemmen geteld en wordt bepaald welke fotograaf uiteindelijk de publieksprijs van € 400,- wint. Deze prijs zal op 5 april uitgereikt worden  door de wethouder van o.a. Cultuur en Onderwijs van Gouda, de heer Thierry van Vugt.