Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

FOTOWEDSTRIJD

donderdag, 23 november, 2017

Fotowedstrijd het ‘Groene Hart’: wie wint de publieksprijs?
Het is een feestelijk jaar voor de drie volksuniversiteiten uit het Groene Hart: Alphen aan den Rijn en Woerden/Bodegraven e.o. bestaan beide veertig jaar en de Volksuniversiteit Gouda viert na de herstart in 2013 haar vijfjarig jubileum. Om de drie jubilea te vieren hebben de drie volksuniversiteiten besloten een fotowedstrijd te organiseren met als doel de kwaliteiten van onze (oud)cursisten, in het zonnetje te zetten!

Expositie en prijsuitreiking
24 oktober 2017 was de laatste dag dat foto’s ingestuurd konden worden. Op 9 november jl. vond in de bibliotheek van Woerden de prijsuitreiking plaats door burgemeester Molkenboer. De eerste prijs van de vakjury, een cheque van € 500,-, is  toen uitgereikt aan de heer Gerard de Jong.

De burgemeester opende die avond ook de expositie in Woerden, die tot begin december in Woerden te zien zal zijn. Daarna is de expositie vanaf 9 december tot begin januari 2018 te zien in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Van 1 maart tot eind maart is de expositie te zien in Gouda in Het Huis van de Stad.

Stemmen voor de publieksprijs
Tijdens de exposities kunnen bezoekers hun favoriete foto kiezen waarmee wordt bepaald welke fotograaf uiteindelijk de publieksprijs van € 400,- wint.

Deze prijs zal op 5 april in Gouda worden uitgereikt in de aula van De Goudse Waarden aan de Calslaan 100, tijdens de viering van het jubileum van de Volksuniversiteit Gouda. Vanaf 1 maart zal er in de expositieruimte van het Huis van de Stad een stembus staan, waarin net als in Woerden en Alphen aan den Rijn, bezoekers hun stembiljet kunnen achterlaten.