Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Fotowedstrijd 'Groene Hart'

Doe mee aan onze fotowedstrijd met het thema ‘Groene Hart’!

Opgeteld al 85 jaar lang kunnen inwoners van het Groene Hart genieten van de programma’s van de volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Het Groene Hart (Woerden/Bodegraven e.o.). Om dit te vieren organiseren wij een fotowedstrijd voor (oud)cursisten met als thema ‘Het Groene Hart’. Doet u ook mee?

Het is een feestelijk jaar voor de volksuniversiteiten: Alphen aan den Rijn en Het Groene Hart (Woerden/ Bodegraven e.o.) bestaan beide veertig jaar en Gouda viert na de herstart in 2012 haar vijfjarig jubileum. Met het organiseren van deze fotowedstrijd bundelen wij onze krachten om de kwaliteiten van u, onze (oud)cursisten, in het zonnetje te zetten!

Heeft u als (oud)cursist van één van de volksuniversiteiten een duidelijk beeld van wat voor u symbool staat voor Het Groene Hart? Leg het vast op een foto en doe mee aan de fotowedstrijd! Inzenden kan tot en met 24 oktober. Kijk onderaan deze pagina voor informatie over het insturen van een foto en de voorwaarden.

Expositie en prijsuitreiking
Veertig genomineerden nemen deel aan een expositie die begint op 9 november 2017 in de bibliotheek van Woerden. Daarna is de expositie vanaf 6 december 2017 te zien in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. De reis eindigt in maart in Gouda in Het Huis van de Stad. Uit de foto’s wordt een winnaar gekozen door een vakjury. De vakjury bestaat uit Hans van Ommeren (fotograaf/beeldend kunstenaar), Henk Langerak (fotograaf/journalist) en Alphons van Leeuwen (beeldend kunstenaar).

De eerste prijs van de vakjury zal op 9 november 2017 uitgereikt worden door Burgemeester Molkenboer van Woerden in de bibliotheek van Woerden. Hij zal die avond ook de expositie openen.
Tijdens de exposities kunnen bezoekers hun favoriete foto kiezen waarmee wordt bepaald welke fotograaf uiteindelijk de publieksprijs wint. Deze prijs zal in maart 2018 in Gouda worden uitgereikt.
De vakjuryprijs bedraagt € 500,- en de publieksprijs bedraagt € 400,-

Insturen van een foto en voorwaarden
De door u gemaakte foto, met als onderwerp wat voor u symbool staat voor het Groene Hart, mailt u naar hans@hansvanommeren.com met bijgevoegd uw naam, adres, e-mailadres en de locatie waar u de foto hebt gemaakt. U stuurt uw foto digitaal als jpg-bestand van max. 4 MB. Het digitale bestand heeft ook uw naam.

Bij deelname aan deze fotowedstrijd gaat u akkoord met de publicatie van uw foto. Deze kan gebruikt worden voor publiciteit van de drie volksuniversiteiten in o.a. dagbladen, persberichten, online media en andere publieksuitingen. De foto wordt voor geen enkel ander doel gebruikt dan hierboven vermeld. De foto’s worden niet gedeeld met derden.