Volksuniversiteit Gouda

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar ook een leerzame whiskycursus aan.

Snijtechnieken
Snijtechnieken
Cursuscode: CUL009

Leren snijden met een echt koksmes blijft vaak een uitdaging. Voor de echte hobby kok is het erg handig om op de juiste manier te leren snijden. Haken, snijden, garneren op deze avond leert u het allemaal. Zo kunt u nog meer indruk maken met uw kookkunsten. Eindresultaat een heerlijke zelf gesneden salade. Een boekje waarin de techniek van het snijden nog eens goed wordt omschreven krijgt u natuurlijk mee.De recepten zullen na de les ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 17 oktober 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Vegetarische gerechten
Vegetarische gerechten
Cursuscode: CUL007

Een avond koken zonder vlees of vis? Tegenwoordig ook wel een item. Deze avond maken we verschillende vegetarische gerechten (niet veganistisch). Heerlijke gerechten die u versteld zullen doen staan. Veel nieuwe informatie over ingrediënten en technieken. Kortom een les om niet te missen. Aan het einde van de les gaan we alle gerechten proeven.

Meer informatie
Woensdag 31 oktober 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Koffie training
Koffie training
Cursuscode: CUL015

Ga mee op koffieavontuur en maak kennis met de nieuwste zetmethoden met de mooiste koffiespecialiteiten uit diverse landen. Wat dacht je van olifantenbonen gezet met de Chemex of een koffie uit Ethiopië gezet met een espressopotje? Kalita, Aeropress en Chemex . . . . . . het klinkt als een toverspreuk, maar met deze koffiezetmethoden maak je je eigen koffie. Wil je het aroma van de koffie leren proeven, dan gaan we cuppen. Dit is ruiken, korst breken, slurpen en kunnen omschrijven wat je proeft. In de laatste les komen de Barista-kneepjes aan bod. Op een professionele pistonmachine (E61 groep) leer je de beginselen van een goede espresso en cappuccino maken. Wij nemen je graag mee op koffieavontuur waardoor je hart sneller gaat kloppen!

Meer informatie
Donderdag 1 november 2018
3 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 36,00
Mw. A.E.D. (Annuska) van der Nagel
19:00 - 20:30
Locatie: Winkel Simon Levelt
Inschrijving geopend >
Whiskyproeverij basisbeginselen
Whiskyproeverij basisbeginselen
Cursuscode: CUL016

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod aan whisky’s en ontdek uw smaakvoorkeur tijdens onze whiskyproeverij. Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen, waaronder natuurlijk Schotland. Ook uit landen als Ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky’s. Tijdens deze workshop komt u meer te weten over het proces van het maken van deze zogeheten godendrank. Elk onderdeel van het proces heeft invloed op de smaak van de uiteindelijke whisky. De smaken zijn eindeloos te variëren. We proeven zeven verschillende Schotse whisky’s tijdens de workshop, waartussen u grote verschillen zult opmerken.

Meer informatie
Donderdag 1 november 2018
1 workshop van 3 uur
Prijs: € 30,00
Dhr. P. (Peter) van Bakel
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL004

Romige cappuccino van witlof met bacon, Vijgen met kaas en créma di Balsamico of een zalmbonbon. Allemaal kleine, eetlust opwekkende, hapjes die voor een luxe menu of borrelhapje geserveerd kunnen worden. Deze amuse en nog anderen gaan we deze avond maken.Een leuke leerzame les vol met kooktechnieken tips en garneertechnieken.We koken in groepjes en elk groepje maakt zijn eigen keuze aan amuses. Natuurlijk gaan we aan het eind van de les de hapjes proeven.Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 7 november 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Desserts
Desserts
Cursuscode: CUL006

Zelf een dessert maken is soms toch wel moeilijk. Een goed geslaagde bavarois, Italiaanse tiramisu, chocolademousse of een soufflé maken is een kunst. Deze cursusavond gaan o.a. bovenstaande desserts maken zodat u voortaan een zelfgemaakt diner kan afsluiten met een perfect dessert. Een aanrader met het oog op de komende kerstdagen. Ook zal er aandacht worden besteed aan diverse technieken en het opmaken van de desserts. Aan het einde van de les gaan we de desserts proeven en wat over is kan natuurlijk worden meegenomen.

Meer informatie
Woensdag 21 november 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Arabische keuken
Arabische keuken
Cursuscode: CUL005

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten.Deze avond maken we diverse gerechten uit deze Arabische keuken.We koken in groepjes en na afloop van de les gaan we alle gerechten proeven.Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 9 januari 2019
1 les van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Vietnamese rijsttafel
Vietnamese rijsttafel
Cursuscode: CUL017

Tijdens deze workshop wordt het recept aan u uitgereikt. U kookt in tweetal en maakt een Vietnamese rijsttafel. Bij deze rijsttafel maakt u drie verschillende gerechten, waarvan de smaken zout, zoet en zuur aanwezig zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan verschillende ingrediënten, verse kruiden en bereidingstechnieken. De gemaakte gerechten eten we gezamenlijk op. Het recept mag u mee naar huis nemen.

Meer informatie
Maandag 14 januari 2019
1 workshop van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. T. (Tiffany) Pham
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Italiaanse keuken
Italiaanse keuken
Cursuscode: CUL008

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Met verse ingrediënten en heerlijke recepten is het een uitdaging voor elke hobby-kok. We gaan in twee lessen basisbereidingen en technieken van deze keuken toepassen en maken per avond een heerlijk menu. Denk aan een heerlijke originele Bolognesesaus, het zelf maken van pastadeeg en verwerken tot een tagliatelle of gevulde pasta. Gerechten met Italiaanse kazen en diverse verse groenten en kruiden. Aan het einde van de les gaan we de gemaakte gerechten gezamenlijk opeten en keuren. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 23 januari 2019
2 lessen van 3 uur
Prijs: € 75,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Springrolls two ways
Springrolls two ways
Cursuscode: CUL018

Tijdens deze workshop wordt het recept aan u uitgereikt. U maakt springrolls two ways. De gebakken versie is de bekende Vietnamese loempia's en de niet gebakken versie is de Vietnamese springrolls. Er wordt veel aandacht besteed aan verschillende ingrediënten, verse kruiden en bereidingstechnieken. De roltechniek is het resultaat van beide gerechten. De gemaakte recepten eten we gezamenlijk op. Het recept mag u mee naar huis nemen.

Meer informatie
Maandag 28 januari 2019
1 workshop van 3 uur
Prijs: € 38,00
Mw. T. (Tiffany) Pham
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.