Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar een  leerzame Wijnproefcursus aan.

 

Snijtechnieken
Snijtechnieken
Cursuscode: CUL009

Leren snijden met een echt koksmes blijft vaak een uitdaging. Ik zie vaak in de kooklessen mensen snijden met verschillende messen, maar voor de echte hobby kok is het erg handig om op de juiste manier te leren snijden, met de juiste messen. Hakken, snijden, garneren op deze avond leert u het allemaal. Zo kunt u nog meer indruk maken met uw kookkunsten. Eindresultaat een heerlijke zelf gesneden salade, professioneel opgemaakt en natuurlijk de vaardigheid om op zijn “koks” te snijden. Een boekje waarin de techniek van het snijden nog eens goed wordt omschreven krijgt u natuurlijk mee. De recepten zullen na de les ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 5 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 10,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
Als u in het bezit bent van een eigen set messen of alleen een koksmes neem deze dan mee. U kunt dan met uw eigen mes leren snijden. Kijk wel even of deze goed scherp is.
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Portugees
Portugees
Cursuscode: CUL024

De keuken van Portugal is eerlijk en eenvoudig: heel veel vis, vlees, heerlijke soepen. Kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes worden veel gebruikt. De meer exotische invloeden hebben in de loop der jaren via de verschillende koloniën in de Portugese keuken hun intrede gedaan. De meest populaire vis is de bacalhau (gezouten kabeljauw). Wat kunt u verwachten? Een heerlijke soep, een traditionele Portugese hoofdgerecht gemaakt  uit vis of vlees met aardappelen met als dessert vers fruit, mousse, pudding of crème. Deze avond maken we in groepjes een menu. Aan het einde van de les proeven we gezamenlijk alle gerechten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt ook na de les digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 19 oktober 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 15,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Mexicaans
Mexicaans
Cursuscode: CUL025

De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken. Het basis ingrediënt is maïs dat tot vele vormen verwerkt wordt. Mexicaanse gerechten zijn vol kleur door uiteenlopende ingrediënten en verrassende kruiden. Deze avond gaan we een menu maken uit deze heerlijke keuken. Je kookt in een groepje een compleet menu wat we dan aan het eind van de les gaan proeven met elkaar. Het recepten boekje krijgt u mee en wordt na de les ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 2 november 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locaties: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat, CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Koffie training
Koffie training
Cursuscode: CUL015

Ga mee op koffieavontuur en maak kennis met de nieuwste zetmethoden met de mooiste koffiespecialiteiten uit diverse landen. Wat dacht je van olifantenbonen gezet met de Chemex of een koffie uit Ethiopië gezet met een espressopotje? Kalita, Aeropress en Chemex . . . . . . het klinkt als een toverspreuk, maar met deze koffiezetmethoden maak je je eigen koffie. Wil je het aroma van de koffie leren proeven, dan gaan we cuppen. Dit is ruiken, korst breken, slurpen en kunnen omschrijven wat je proeft. In de laatste les komen de Barista-kneepjes aan bod. Op een professionele pistonmachine (E61 groep) leer je de beginselen van een goede espresso en cappuccino maken. Wij nemen je graag mee op koffieavontuur waardoor je hart sneller gaat kloppen!

Meer informatie
Woensdag 2 november 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 32,00
Mw. A.E.D. (Annuska) van der Nagel

Extra kosten: € 5,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


De deur van de winkel gaat 5 minuten voor aanvang open. 

19:30 - 21:30
Locatie: Winkel Simon Levelt (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Grieks
Grieks
Cursuscode: CUL001

Zelf Grieks leren koken. Heerlijke Griekse “mezes”, rijst, souflaki en baklava maken. Op deze avond komt er natuurlijk nog veel meer aan bod. Ook het gebruik van de verschillende kruiden en specerijen. Deze avond gaan we in groepjes een heerlijke Griekse maaltijd bereiden. Na afloop worden de gerechten gezamenlijk opgegeten. De recepten krijgt u mee en het receptenboekje zal ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 16 november 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Wijnproeven - iedereen kan het!
Wijnproeven - iedereen kan het!
Cursuscode: CUL020

Iedereen kan wijnproeven! Net zoals we kunnen zien en horen, kunnen we ook allemaal ruiken en proeven. Deze wijnproefcursus is bedoeld voor mensen die van een lekker glas wijn houden en er iets meer van willen weten. Net zo goed voor de beginnende als voor de enigszins gevorderde wijnliefhebber. Per keer schenk ik 5 wijnen, vergezeld van kleine hapjes en prachtige fotopresentaties van wijngebieden. We leren de smaken kennen van de witte Sauvignon Blanc, Riesling en Chardonnay, maar ook van Johanniter en Solaris; van de rode Pinot Noir, Syrah, Merlot en Cabernet-Sauvignon, maar ook van Pinotin en regent. Als vinoloog maak ik je wegwijs in deze smakelijke wereld!

Meer informatie
Woensdag 16 november 2022
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. E.M. (Els) Groot

Extra kosten: € 50,00 voor te proeven wijnen en hapjes (contant en gepast) aan docent te betalen.

Zelf meenemen: eigen wijnglas en waterglas.

19:00 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL003

Amuse  allemaal kleine, eetlustopwekkende, hapjes die voor een luxe menu of borrelhapje geserveerd kunnen worden. Leuk als idee voor de komende feestdagen. Een leerzame les vol met kooktechnieken tips en garneertechnieken. We koken in groepjes en elk groepje maakt verschillende amuses. Natuurlijk gaan we aan het eind van de les de hapjes proeven. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 30 november 2022
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort, theedoek en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te nemen.

Extra kosten: € 14,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Veganistische keuken
Veganistische keuken
Cursuscode: CUL011

Veganisten gebruiken geen producten die van dieren afkomstig zijn of die op dieren getest zijn. Zij eten geen vlees en geen vis. Maar ook geen zuivelproducten, eieren en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. U zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is en wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. In deze kookles gaan we koken met natuurlijke vervangers van vlees/vis en zuivelproducten. We maken een veganistisch menu dat voldoet aan alle voedingseisen. Leuke recepten, verrassende technieken alles om een leuke kookles te vullen. Aan het einde van de les gaan we met alle cursisten de gerechten proeven. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 25 januari 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Marokkaans
Marokkaans
Cursuscode: CUL004

De rijke smaak van de keuken van Marokko is al een reden om u in te schrijven voor deze kookcursus. Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes van de Marokkaanse keuken. Een keuken die van zichzelf al heel divers is. Mede doordat de Marokkaanse keuken zich door de jaren heen moeiteloos laat combineren met de Aziatische, Spaanse en Franse keuken. Marokko heeft een van de meest gevarieerde en veelzijdige keukens uit het Mediterrane gebied.

Meer informatie
Woensdag 1 februari 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 14,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort, theedoek en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te nemen.
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Surinaams
Surinaams
Cursuscode: CUL013

De Surinaamse keuken is een combinatie van een groot aantal internationale keukens o.a. Hindoestaans, Creools, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Door het mengen van deze keukens ontstonden de bekende Surinaamse gerechten. In deze kookles gaan we een aantal authentieke Surinaamse gerechten bereiden. Denk o.a. aan een heerlijke Saoto soep, masala kip en zelf rôti maken. U kookt in groepjes een compleet maaltijd. De gerechten gaan we  gezamenlijk eten.Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt ook na de les digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 15 februari 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 14,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.