Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar ook een leerzame whiskycursus aan.

Vegetarische gerechten
Vegetarische gerechten
Cursuscode: CUL007

Een avond koken zonder vlees of vis? Tegenwoordig ook wel een item. Deze avond maken we verschillende vegetarische gerechten (niet veganistisch). Heerlijke gerechten die u versteld zullen doen staan. Veel nieuwe informatie over ingrediënten en technieken. Kortom een les om niet te missen. Aan het einde van de les gaan we alle gerechten proeven.

Meer informatie
Woensdag 31 oktober 2018
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Koffie training
Koffie training
Cursuscode: CUL015

Ga mee op koffieavontuur en maak kennis met de nieuwste zetmethoden met de mooiste koffiespecialiteiten uit diverse landen. Wat dacht je van olifantenbonen gezet met de Chemex of een koffie uit Ethiopië gezet met een espressopotje? Kalita, Aeropress en Chemex . . . . . . het klinkt als een toverspreuk, maar met deze koffiezetmethoden maak je je eigen koffie. Wil je het aroma van de koffie leren proeven, dan gaan we cuppen. Dit is ruiken, korst breken, slurpen en kunnen omschrijven wat je proeft. In de laatste les komen de Barista-kneepjes aan bod. Op een professionele pistonmachine (E61 groep) leer je de beginselen van een goede espresso en cappuccino maken. Wij nemen je graag mee op koffieavontuur waardoor je hart sneller gaat kloppen!

LET OP! Deze workshop is vol. U kunt nog wel inschrijven, maar dan wordt u op de wachtlijst geplaatst.

Meer informatie
Donderdag 1 november 2018
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 36,00
Mw. A.E.D. (Annuska) van der Nagel
Extra kosten: € 5,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 20:30
Locatie: Winkel Simon Levelt (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Whiskyproeverij basisbeginselen
Whiskyproeverij basisbeginselen
Cursuscode: CUL016

Raak wegwijs in het overweldigende aanbod aan whisky’s en ontdek uw smaakvoorkeur tijdens onze whiskyproeverij. Whisky is er in vele soorten en maten: blended, single malt, pure malt, cask strength, grain, single cask en ga zo maar door. De drank komt uit vele landen, waaronder natuurlijk Schotland. Ook uit landen als Ierland, Japan, Nederland en India komen heerlijke whisky’s. Tijdens deze workshop komt u meer te weten over het proces van het maken van deze zogeheten godendrank. Elk onderdeel van het proces heeft invloed op de smaak van de uiteindelijke whisky. De smaken zijn eindeloos te variëren. We proeven zeven verschillende Schotse whisky’s tijdens de workshop, waartussen u grote verschillen zult opmerken.

Meer informatie
Donderdag 1 november 2018
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 30,00
Dhr. P. (Peter) van Bakel
Extra kosten: € 12,50; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Amuses
Amuses
Cursuscode: CUL004

Romige cappuccino van witlof met bacon, Vijgen met kaas en créma di Balsamico of een zalmbonbon. Allemaal kleine, eetlust opwekkende, hapjes die voor een luxe menu of borrelhapje geserveerd kunnen worden. Deze amuse en nog anderen gaan we deze avond maken.Een leuke leerzame les vol met kooktechnieken tips en garneertechnieken.We koken in groepjes en elk groepje maakt zijn eigen keuze aan amuses. Natuurlijk gaan we aan het eind van de les de hapjes proeven.Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 7 november 2018
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Desserts
Desserts
Cursuscode: CUL006

Zelf een dessert maken is soms toch wel moeilijk. Een goed geslaagde bavarois, Italiaanse tiramisu, chocolademousse of een soufflé maken is een kunst. Deze cursusavond gaan o.a. bovenstaande desserts maken zodat u voortaan een zelfgemaakt diner kan afsluiten met een perfect dessert. Een aanrader met het oog op de komende kerstdagen. Ook zal er aandacht worden besteed aan diverse technieken en het opmaken van de desserts. Aan het einde van de les gaan we de desserts proeven en wat over is kan natuurlijk worden meegenomen.

Meer informatie
Woensdag 21 november 2018
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.