Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een  culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar ook een leerzame wijncursus aan.

Aziatische keuken
Aziatische keuken
Cursuscode: CUL009

Nieuw in onze kookcursusaanbod. Een serie van 3 kooklessen over de Aziatische keuken. In 3 avonden gaan we aandacht besteden aan de Thaise, Vietnamese en de Koreaanse keuken. Elke cursusavond koken we in groepjes een compleet menu van een genoemd land. Er is veel aandacht aan de verschillende ingrediënten, kruiden en bereidingstechnieken. De gemaakte recepten eten we gezamenlijk op. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt het na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 27 september 2017
3 lessen van 3 uur
Prijs: € 105,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Workshop Mierzoet - Koken met insecten
In deze workshop gaan we met insecten de keuken in! Tijdens een introductie ontdekt u dat u ongemerkt al 500 gram insecten per jaar binnenkrijgt. Hoe zit dat? En waar zit het in? We staan stil bij onze mindset t.a.v. het eten van insecten, wat de belangrijkste voordelen van het eten van insecten zijn én maakt u kennis met verschillende soorten eetbare insecten. Na een geslaagde eerste workshop Insecten Koken en Proeven in januari jl. waarbij vooral kruidige en hartige gerechten met insecten op het menu stonden, volgt nu een kookworkshop waar voornamelijk zoete gerechten met insecten zullen worden bereid.

 

Meer informatie
Donderdag 23 november 2017
1 workshop van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A.M.C. (Annemiek) van Drost
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving nog open >
Nagerechten
Nagerechten
Cursuscode: CUL006
Deze avond gaan we een aantal luxere nagerechten maken. Denk aan chocolademousse, crème brûlée, soufflés, profiteroles en een bavarois. Extra aandacht voor de speciale technieken die nodig zijn om deze nagerechten te maken. Een leuke leerzame les met veel tips en trucs om een lekker dessert te maken.
Meer informatie
Woensdag 29 november 2017
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving nog open >
Spaanse  keuken
Spaanse keuken
Cursuscode: CUL013

De Spaanse keuken is een echte Mediterraanse keuken. Een echte Spaanse keuken is er niet omdat de vele regio’s vaak hun eigen gerechten hebben. In deze les gaan we een 4-gangendiner bereiden waarvan elke gang afkomstig is uit een andere Spaanse regio. Vlees, vis en overige verse ingrediënten zullen deel uitmaken van dit heerlijke Spaanse menu. Deze gaan we gezamenlijk eten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt deze na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 17 januari 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Roken in een rookoven
Roken in een rookoven
Cursuscode: CUL010

Vroeger werd deze techniek toegepast om voedsel langer houdbaar te maken, de rook van het hout doodt namelijk bacteriën. Tegenwoordig is het vooral een populaire bereiding om de specifieke rooksmaak die het afgeeft aan producten. Vis, vlees en gevogelte, maar ook groente, aardappels, noten en schaaldieren kunnen gerookt worden. Deze avond gaan we verschillende ingrediënten roken. De techniek van het roken zal worden uitgelegd en ook het gebruik van de diverse soorten 'hout mot'. We gaan proeven hoe het smaakt als u zelf uw eigen ingrediënten gaat roken. Gerookt wordt er in een platte rookoven die op het fornuis kan staan. Natuurlijk krijgt u het  receptenboekje mee en wordt het na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 31 januari 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Tapa's 2.0
Tapa's 2.0
Cursuscode: CUL008

Deze tapas les bestaat uit nieuwe recepten. Het vervolg op de favoriete tapas les van vorige jaren. Ook als u de 1.0 versie gemist heeft is deze les prima te volgen. Tapas zijn typisch Spaans en een van de meest verrukkelijke onderdelen van de Spaanse keuken. Ze vormen een gekoesterde aloude traditie. Allemaal kleine hapjes waarbij het accent ligt op het gebruik van ingrediënten uit het mediterrane gebied. Tijdens deze cursusavond maken we in groepjes verschillende soorten tapas. Na afloop worden de gerechten gezamenlijk opgegeten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt deze na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 7 februari 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Vegetarische gerechten
Vegetarische gerechten
Cursuscode: CUL007

Een avond koken zonder vlees of vis? Tegenwoordig ook wel een item. Deze avond maken we verschillende vegetarische gerechten (niet veganistisch). Heerlijke gerechten die u versteld zullen doen staan. Veel nieuwe informatie over ingrediënten en technieken. Kortom een les om niet te missen. Aan het einde van de les gaan we alle gerechten proeven.

Meer informatie
Woensdag 21 februari 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Mexicaanse keuken
Mexicaanse keuken
Cursuscode: CUL005

Heerlijke traditionele chili con carne, quesedilla’s, picadillo’s of burrito’s. Natuurlijk allemaal geserveerd met een lekkere guacamole! De traditionele Mexicaanse keuken draait vooral om simpele, voedzame producten, waarbij veel gebruikt wordt gemaakt van mais. Ook gerechten met chocola zijn een echte must in de Mexicaanse keuken. Aan het einde van de les gaan we met alle cursisten proeven van alle gerechten.

Meer informatie
Woensdag 14 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Surinaamse keuken 2.0
Surinaamse keuken 2.0
Cursuscode: CUL003

Een nieuwe kookles Surinaamse keuken met vernieuwde receptuur. De Surinaamse keuken is een combinatie van een groot aantal internationale keukens o.a. Hindoestaans, Creools, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Door het mengen van deze keukens ontstonden de bekende Surinaamse gerechten. Dit seizoen nieuwe recepten dus nieuwe inspiratie. De gerechten worden gezamenlijk gegeten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt deze na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 21 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Sushi
Sushi
Cursuscode: CUL004

Sushi wordt gemaakt van super verse ingrediënten in een combinatie van verse vis en rijst. Daarnaast kunnen er ook allerlei groenten in verwerkt worden. Tezamen met het subtiele gebruik van kruiderijen vormen zij het Japanse basisvoedsel. Sushi zijn hapjes van met azijn op smaak gebrachte rijst, belegt met vis, omelet en groente, of opgerold met diverse andere vullingen en omhuld door donkergroene nori (zeewier). Natuurlijk gaan we alle gemaakte sushi proeven.  U krijgt  het receptenboekje mee en deze wordt na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 28 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst wel van dienst zijn.