Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar twee  leerzame Whiskycursussen én een Wijnproefcursus aan.

Italiaanse keuken
Italiaanse keuken
Cursuscode: CUL008

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Met verse ingrediënten en heerlijke recepten is het een uitdaging voor elke hobby-kok. We gaan in twee lessen basisbereidingen en technieken van deze keuken toepassen en maken per avond een heerlijk menu. Denk aan een heerlijke originele Bolognesesaus, het zelf maken van pastadeeg en verwerken tot een tagliatelle of gevulde pasta. Gerechten met Italiaanse kazen en diverse verse groenten en kruiden. Aan het einde van de les gaan we de gemaakte gerechten gezamenlijk opeten en keuren. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 22 januari 2020
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 76,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 25,00 voor ingrediënten en kopieerkosten voor alle twee de lessen; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Griekse keuken
Griekse keuken
Cursuscode: CUL007

Zelf Grieks leren koken. Heerlijke Griekse “mezes”, rijst, souflaki en baklava maken.Op deze avond komt er natuurlijk nog veel meer aan bod. Ook het gebruik van de verschillende kruiden en specerijen. Deze avond gaan we in groepjes een heerlijke Griekse maaltijd bereiden. Na afloop worden de gerechten gezamenlijk opgegeten. De recepten krijgt u mee en het receptenboekje zal ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 12 februari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Whiskyproeverij de wereld rond
Whiskyproeverij de wereld rond
Cursuscode: CUL017

Schotland is de bakermat van de whisky. Maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. Denk aan landen als Ierland, Japan en Nederland; maar ook een land als Zweden is in opkomst. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. Je zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. 

Meer informatie
Donderdag 13 februari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Dhr. P. (Peter) van Bakel

Extra kosten: 15,00 euro (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Klassieke Franse keuken
Klassieke Franse keuken
Cursuscode: CUL010

De Franse keuken is al van oudsher “de bekendste keuken”. Klassieke Franse gerechten zoals in de beste Bistro’s van Parijs. Deze kookles Frans richt zich op een aantal klassiekers uit het meest culinaire land ter wereld. Uiteraard behandelen we ook een aantal kooktechnieken. Klassieke gerechten uit de Franse keuken zoals uiensoep, Tournedos Rossini en croûte, truffel-Madeirasaus, diverse groenten en tarte tatin. We koken in groepjes een compleet menu waarna we natuurlijk heerlijk gaan proeven van de verschillende gerechten. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 19 februari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Indische keuken
Indische keuken
Cursuscode: CUL003

Twee avonden heerlijk Indisch koken. De Indische keuken is afgeleid van Nederlands-Indië en refereert aan de koloniale periode waarin Nederland in aanraking kwam met de Indonesische keuken. Elke cursusavond maken we verschillende Indische gerechten die een heerlijke rijsttafel vormen. We koken in groepen en na afloop worden de gerechten gezamenlijk opgegeten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en zal na de les ook digitaal worden toegezonden.

Meer informatie
Woensdag 11 maart 2020
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 76,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 22,00 voor ingrediënten en kopieerkosten voor alle twee de lessen; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.