Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar twee  leerzame Whiskycursussen én een Wijnproefcursus aan.

Wijnproeverij
Wijnproeverij
Cursuscode: CUL020

Wijnproeven is gemakkelijk! En iedereen kan proeven. In 3 avonden ga ik jullie een indruk geven van verschillende soorten wijnen. De eerste les ligt de nadruk op ruiken en proeven, de 2e en 3e les op het herkennen van wijnen. Hoe onderscheid je een sauvignon van een chardonnay of riesling? Een merlot van een syrah? Je hoeft geen kennis te hebben van wijn, maar als je die wel al hebt, is deze cursus ook interessant voor je. Ik laat je kennismaken met prachtige wijngebieden door foto's en verhalen. Per avond proeven we ca. 5 wijnen. Uit Frankrijk, Italië, Portugal, Duitsland, Slovenië en . . . Nederland!

Meer informatie
Woensdag 13 november 2019
3 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 98,00
Mw. E.M. (Els) Groot

Extra kosten: € 30,00 voor de te proeven wijnen en de bijbehorende hapjes, contant en gepast te betalen aan de docent.

Zelf meenemen: eigen wijnglas.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Desserts 2.0
Desserts 2.0
Cursuscode: CUL006

Een goed geslaagd dessert is altijd een prima afsluiting van een zelfgemaakte feestelijke maaltijd. In deze nieuwe les gaan we nieuwe verrassende desserts maken die zeker de moeite waard zijn. Ook zal er aandacht worden besteed aan diverse technieken en het opmaken van de desserts. Aan het einde van de les gaan we de desserts proeven en kunnen overige natuurlijk worden meegenomen. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en zal na de les ook digitaal worden toegezonden.

Meer informatie
Woensdag 20 november 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Vietnamese keuken
Vietnamese keuken
Cursuscode: CUL018

De Vietnamese keuken wordt door haar gezonde producten steeds populairder. In Vietnam gebruikt men veel verse groenten, kruiden maar ook rijst en noedels behoren tot de hoofdingrediënten van een gemiddelde Vietnamese maaltijd. In deze kookles kunt u verwachten dat er verschillende gerechten aan de orde komen inclusief de Vietnamese loempia. We koken in groepjes een compleet menu. Aan het einde van de les gaan we de gerechten proeven. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

LET OP! Deze workshop is vol. U kunt nog wel inschrijven, maar wordt dan op de wachtlijst geplaatst

Meer informatie
Woensdag 15 januari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Italiaanse keuken
Italiaanse keuken
Cursuscode: CUL008

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Met verse ingrediënten en heerlijke recepten is het een uitdaging voor elke hobby-kok. We gaan in twee lessen basisbereidingen en technieken van deze keuken toepassen en maken per avond een heerlijk menu. Denk aan een heerlijke originele Bolognesesaus, het zelf maken van pastadeeg en verwerken tot een tagliatelle of gevulde pasta. Gerechten met Italiaanse kazen en diverse verse groenten en kruiden. Aan het einde van de les gaan we de gemaakte gerechten gezamenlijk opeten en keuren. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 22 januari 2020
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 76,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 25,00 voor ingrediënten en kopieerkosten voor alle twee de lessen; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Griekse keuken
Griekse keuken
Cursuscode: CUL007

Zelf Grieks leren koken. Heerlijke Griekse “mezes”, rijst, souflaki en baklava maken.Op deze avond komt er natuurlijk nog veel meer aan bod. Ook het gebruik van de verschillende kruiden en specerijen. Deze avond gaan we in groepjes een heerlijke Griekse maaltijd bereiden. Na afloop worden de gerechten gezamenlijk opgegeten. De recepten krijgt u mee en het receptenboekje zal ook digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 12 februari 2020
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.