Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar ook een leerzame whiskycursus aan.

Arabische keuken
Arabische keuken
Cursuscode: CUL005

De Arabische keuken is een traditionele, gezonde en natuurlijke keuken waarin veel groenten, granen, kruiden en specerijen worden gebruikt. Kenmerkend in deze keuken is het gebruik van kikkererwten, yoghurt, rijst, linzen, aubergines en citroen. De Islam en het Jodendom hebben de keuken aangevuld met kaas- en vleesrecepten.Deze avond maken we diverse gerechten uit deze Arabische keuken.We koken in groepjes en na afloop van de les gaan we alle gerechten proeven.Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

LET OP! Deze workshop is vol. U kunt niet meer inschrijven.

Meer informatie
Woensdag 9 januari 2019
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
Extra kosten: € 13,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Vietnamese rijsttafel
Vietnamese rijsttafel
Cursuscode: CUL017

Tijdens deze workshop wordt het recept aan u uitgereikt. U kookt in tweetal en maakt een Vietnamese rijsttafel. Bij deze rijsttafel maakt u drie verschillende gerechten, waarvan de smaken zout, zoet en zuur aanwezig zijn. Er wordt veel aandacht besteed aan verschillende ingrediënten, verse kruiden en bereidingstechnieken. De gemaakte gerechten eten we gezamenlijk op. Het recept mag u mee naar huis nemen.

Meer informatie
Maandag 14 januari 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. T. (Tiffany) Pham
Door de cursisten zelf mee te nemen evt. een mini gehaktmolen, een schort, theedoek, vaatdoekje en eventueel bakjes om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen.
Extra kosten: € 12,50 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Italiaanse keuken
Italiaanse keuken
Cursuscode: CUL008

De Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. Met verse ingrediënten en heerlijke recepten is het een uitdaging voor elke hobby-kok. We gaan in twee lessen basisbereidingen en technieken van deze keuken toepassen en maken per avond een heerlijk menu. Denk aan een heerlijke originele Bolognesesaus, het zelf maken van pastadeeg en verwerken tot een tagliatelle of gevulde pasta. Gerechten met Italiaanse kazen en diverse verse groenten en kruiden. Aan het einde van de les gaan we de gemaakte gerechten gezamenlijk opeten en keuren. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 23 januari 2019
2 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 75,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
Extra kosten: € 25,00 voor ingrediënten en kopieerkosten voor alle twee de lessen; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Soepen
Soepen
Cursuscode: CUL010

Deze avond staat in het teken van de soep. Met invloeden uit de verschillende landen en het gebruik van diverse (verse) ingrediënten worden de soepen gemaakt. Ook wordt er stil gestaan bij het maken van verschillende verse bouillons. Denk b.v. aan een verse visbouillon en diverse technieken die het zelf maken van bouillon nog aantrekkelijker maakt. In kleine groepen gaat u 1 of 2 soepen maken zodat er aan het einde van de avond meerdere soepen geproefd kunnen worden. De recepten krijgt u natuurlijk mee en zullen na de les digitaal worden toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 13 februari 2019
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
Extra kosten: € 11,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
Spaanse  keuken
Spaanse keuken
Cursuscode: CUL013

De Spaanse keuken is een echte Mediterraanse keuken. Een echte Spaanse keuken is er niet omdat de vele regio’s vaak hun eigen gerechten hebben. In deze les gaan we een 4-gangendiner bereiden waarvan elke gang afkomstig is uit een andere Spaanse regio. Vlees, vis en overige verse ingrediënten zullen deel uitmaken van dit heerlijke Spaanse menu. Deze gaan we gezamenlijk eten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt deze na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 20 februari 2019
1 les van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 38,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
Extra kosten: € 14,00 voor ingrediënten en kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >

Pagina's

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.