Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Culinair

Als u van koken of bakken houdt en nog wat extra kennis of ervaring wilt opdoen, bijvoorbeeld in het bereiden van heerlijke buitenlandse gerechten, dan is een  culinaire workshop echt iets voor u. Tijdens de workshops ontwikkelt u uw culinaire kennis en vaardigheden. Tevens kunt u uw eigen resultaat proeven. En over proeven gesproken: voor de liefhebbers bieden wij dit jaar ook een leerzame wijncursus aan.

Mexicaanse keuken
Mexicaanse keuken
Cursuscode: CUL005

Heerlijke traditionele chili con carne, quesedilla’s, picadillo’s of burrito’s. Natuurlijk allemaal geserveerd met een lekkere guacamole! De traditionele Mexicaanse keuken draait vooral om simpele, voedzame producten, waarbij veel gebruikt wordt gemaakt van mais. Ook gerechten met chocola zijn een echte must in de Mexicaanse keuken. Aan het einde van de les gaan we met alle cursisten proeven van alle gerechten.

Meer informatie
Woensdag 14 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Surinaamse keuken 2.0
Surinaamse keuken 2.0
Cursuscode: CUL003

Een nieuwe kookles Surinaamse keuken met vernieuwde receptuur. De Surinaamse keuken is een combinatie van een groot aantal internationale keukens o.a. Hindoestaans, Creools, Javaans, Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Door het mengen van deze keukens ontstonden de bekende Surinaamse gerechten. Dit seizoen nieuwe recepten dus nieuwe inspiratie. De gerechten worden gezamenlijk gegeten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt deze na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 21 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Sushi
Sushi
Cursuscode: CUL004

Sushi wordt gemaakt van super verse ingrediënten in een combinatie van verse vis en rijst. Daarnaast kunnen er ook allerlei groenten in verwerkt worden. Tezamen met het subtiele gebruik van kruiderijen vormen zij het Japanse basisvoedsel. Sushi zijn hapjes van met azijn op smaak gebrachte rijst, belegt met vis, omelet en groente, of opgerold met diverse andere vullingen en omhuld door donkergroene nori (zeewier). Natuurlijk gaan we alle gemaakte sushi proeven.  U krijgt  het receptenboekje mee en deze wordt na de les ook digitaal toegestuurd.

Meer informatie
Woensdag 28 maart 2018
1 les van 3 uur
Prijs: € 35,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
19:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst wel van dienst zijn.