Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL003

Portugees

Portugees
Cursuscode: CUL003

De keuken van Portugal is eerlijk en eenvoudig: heel veel vis, vlees, heerlijke soepen. Kaneel, kruidnagel, koriander en pepertjes worden veel gebruikt. De meer exotische invloeden hebben in de loop der jaren via de verschillende koloniën in de Portugese keuken hun intrede gedaan. De meest populaire vis is de bacalhau (gezouten kabeljauw). Wat kunt u verwachten? Een heerlijke soep, een traditionele Portugese hoofdgerecht gemaakt  uit vis of vlees met aardappelen met als dessert vers fruit, mousse, pudding of crème. Deze avond maken we in groepjes een menu. Aan het einde van de les proeven we gezamenlijk alle gerechten. Natuurlijk krijgt u het receptenboekje mee en wordt ook na de les digitaal toegestuurd.

Woensdag 26 mei 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer
Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen

Extra kosten: € 15,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.

19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
A. (Anita) Jongeboer
A. (Anita) Jongeboer
Mijn naam is Anita Jongeboer. Na het volgen van de middelbare koksopleiding in Rotterdam ben ik werkzaam geweest in diverse horecabedrijven in Den Haag. Hierna heb ik mijn bevoegdheid als kookdocent bij de lerarenopleiding in Amsterdam gehaald. Na mijn horeca jaren ben ik gaan lesgegeven in koken, serveren, brood- en banketbakken. Momenteel werk ik bij het Albeda College in Rotterdam. Hier heb ik c.a. 4 jaar op de afdeling Horeca gewerkt. Op dit moment geef ik les in de gezondheidszorg en doceer ik alle vakken die te maken hebben met voeding. Naast mijn werk als docent vindt ik het erg leuk om kooklessen te geven aan diverse groepen. Mijn doelstelling is om u ??? in een gezellige ongedwongen sfeer ??? kennis, vaardigheden, variatie en vooral veel inspiratie mee te geven, die u niet in de kookboeken vindt.