Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CUL006

Scandinavisch

Scandinavisch
Cursuscode: CUL006

Scandinavische keuken is verrassend gevarieerd en smakelijk. De traditionele maaltijden bestaan vaak uit vis, aardappels, varkensvlees en bessen. Vis wordt in veel gerechten gebruikt, Zo is gravad lax, gemarineerde gerookte zalm met mosterd-dillesaus een typisch Scandinavisch gerecht. Maar ook vleesgerechten, denk aan de Zweedse balletjes, zijn populair. Met deze kookles gaan we ons verdiepen in deze keuken door een heerlijk menu te maken. We koken in een groep een heel menu en aan het einde van de les gaan we de gerechten proeven. Het receptenboekje krijgt u mee en zal na de les digitaal worden toegestuurd.

Woensdag 19 april 2023
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 40,00
Mw. A. (Anita) Jongeboer

Extra kosten: € 15,00 voor ingrediënten; (contant en gepast) aan docent te betalen.


Zelf meenemen: keukenschort en bakjes om hapjes die over zijn mee naar huis te kunnen nemen
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Anita) Jongeboer
A. (Anita) Jongeboer
Mijn naam is Anita Jongeboer. Na het volgen van de middelbare koksopleiding in Rotterdam ben ik werkzaam geweest in diverse horecabedrijven in Den Haag. Hierna heb ik mijn bevoegdheid als kookdocent bij de lerarenopleiding in Amsterdam gehaald. Na mijn horeca jaren ben ik gaan lesgegeven in koken, serveren, brood- en banketbakken. Momenteel werk ik bij het Albeda College in Rotterdam. Hier heb ik c.a. 4 jaar op de afdeling Horeca gewerkt. Op dit moment geef ik les in de gezondheidszorg en doceer ik alle vakken die te maken hebben met voeding. Naast mijn werk als docent vindt ik het erg leuk om kooklessen te geven aan diverse groepen. Mijn doelstelling is om u ??? in een gezellige ongedwongen sfeer ??? kennis, vaardigheden, variatie en vooral veel inspiratie mee te geven, die u niet in de kookboeken vindt.