Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

Onze brochure:

Klik hier voor een lijst met adressen waar de brochure kan worden opgehaald.

EXTRA INFORMATIE TALEN

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van uw vooropleiding en de kennis van de door u gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van u wordt verwacht dat u voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat u bereid bent ook huiswerk te maken. U moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat u over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
U dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. U bent vrij de boeken te kopen waar het voor u het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 5% korting op de aanschafprijs. Als u daarvan gebruik wilt maken gaat u naar 
https://www.interlijst.nl/?organization=36

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor u als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij uw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet u altijd op welk niveau u een taal volgt. Op onze website staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet.

Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: http://www.erk.nl/.

Niveau bepalen  
Om uw niveau volgens het Europees Referentiekader te bepalen, adviseren wij u om online de volgende test te doen:
Italiaans: https://www.esl-taalreizen.com/nl/taalreizen/online-taaltest.htm  
Duits: https://einstufungstests.klett-sprachen.de/
Frans: https://altissia.org/nl/gratis-taaltest-frans-online/
Engels: https://fairway-online.nl/
Nederlands: https://kleurrijker.nl/instaptoets
Spaans: https://www.congusto-online.nl/wp-content/uploads/2016/03/con_gusto_1_instaptoets.pdf
Portugees: Er is geen goede test. Docent test het niveau persoonlijk of via de telefoon.

Chinees gevorderden en Arabisch gevorderden: Maak een afspraak op de Open Avond om uw niveau te laten bepalen.

Tevens bestaat voor alle andere talen de mogelijkheid om tijdens onze Open Avond met docenten te overleggen over wat voor u het meest geschikte instroomniveau is. Op de Homepage onder Nieuws vind u de exacte datum en tijd.