Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Gezondheid & Persoonlijke Verzorging

Kiest u voor Gezondheid en Persoonlijke Verzorging dan krijgt u u adviezen en tips  over o.a. kleurkeuze, make-up en kleding. Maar u kunt ook op een actieve wijze deelnemen aan workshops die gericht zijn op lichaam en geest, zoals Tai Chi, Yoga en Meditatie en Yoga Nidra. Ook zijn er nieuwe cursussen over de verleidingen van ons eten. Deze cursussen bieden handreikingen voor een bewuster en fijner leven

Suiker, Zoete Verleiding of Bitter Bedrog

Wat is suiker? En wat zijn de gevolgen van de enorme hoeveelheid suiker die we nuttigen. We eten jaarlijks gemiddeld 44 kilo aan suiker. Dat is nog net geen kilo per week. Maar wat doet dat met ons lichaam. Kunnen we dit wel verwerken? Er is veel aandacht voor de suikerconsumptie en terecht. Geraffineerde suiker put je lichaam uit. Wellicht het meest zichtbare van de hoge suikerconsumptie is overgewicht maar wat te denken van constant moe en futloos. Het kan allemaal te maken hebben met suiker. Door meer te weten wat suiker in je lichaam doet en hoe je de suikers in je voeding kunt herkennen kun je al een grote stap maken naar een gezonder leven. Ook het lezen van een etiket op onze voedingsmiddelen komt aan bod. Wat staat er nu eigenlijk en wat zit erin en wanneer zou je het eigenlijk niet moeten kopen want is het VULLING of VOEDING. Kijk wat je uit deze cursus voor jezelf kunt halen maar weet: Ieder mens is zo uniek als zijn eigen vingerafdruk dus wat voor de één werkt hoeft niet per se voor de ander te werken.

Meer informatie
Woensdag 30 oktober 2019
2 lezingen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 26,00
Mw. L.J. A. (Lea) de Jong

Meebrengen voor de 2e les: verpakking uit eigen keuken.

10:00 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Kleur & Styling tips voor 50+ vrouw

Het is heel goed mogelijk dat uw haarkleur en uw figuur zijn veranderd in de loop der jaren. Soms heeft u het gevoel dat een aantal kleuren die u vroeger geweldig stonden, nu niet zoveel meer voor u doen. U mist het ‘whow’ effect en kunt daardoor enigszins onzeker worden. Tijdens de workshop Kleur & Styling tips gaan we (opnieuw) bekijken welke kleuren het best bij u passen. Op de eerste avond kijken we naar de kleuren die u mooi staan wat betreft kleding en make-up. Op de tweede avond komt de kledingstijl aan bod. Na afloop van deze cursus heeft u weer een enorme boost gekregen en weet u welke kleuren, kledingstijl en modellen bij u passen.

Meer informatie
Maandag 4 november 2019
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 43,00
Mw. M.F. (Marion) van Iren

Kleurenkaart kan voor 12,50 euro worden aangeschaft bij de docent.

19:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Een kast vol kleding en niets om aan te trekken?

Bent u het overzicht kwijt in uw garderobekast? Heeft u ook een aantal kledingstukken die nergens bij passen? Is het een allegaartje in uw kast? Dan is deze workshop iets voor u. Ontdek hoe eenvoudig het is om uw garderobekast overzichtelijk in te delen. Krijg inzicht in het maken van goede combinaties van de diverse kledingstukken, zodat u er telkens weer even anders uitziet. U krijgt weer plezier in het vinden van de meest geschikte outfit voor iedere gelegenheid. 

Meer informatie
Donderdag 7 november 2019
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 21,00
Mw. M.F. (Marion) van Iren

Lesmateriaal € 2,- (contant en gepast te verrekenen met docent). Neem 5 diverse kledingstukken mee waaronder ook één moeilijk te combineren kledingstuk.

19:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Stop! Emotie- en Verleidingseten
Woensdag 29 januari 2020
2 lezingen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 34,00
Mw. M. (Manon) van den Oord
9:30 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Eet meer energie
Eet meer energie
Cursuscode: GEZ017

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen…Ik heb even een "dip" en heb behoefte aan energie. En hoe vaak proberen we dit niet op te lossen met een snack of iets dergelijks. En hoe vaak heb je na een uur alweer dat gevoel van te weinig energie. Deze avond  gaat over hoe je energie huishouding in je lichaam werkt en hoe je zelf een grote bijdrage kunt leveren aan je energieker en fitter voelen. We gaan het hebben over waar energie in je lichaam wordt gemaakt en welke invloed bijvoorbeeld slaap, water drinken en voeding op je energie niveau heeft. Ook aan bod komen wel of geen suppletie en bestaan “superfoods”. En wat houdt de naam eigenlijk in? We bespreken ook onder andere voedsel combinaties zoals vis met knoflook en waarom gezonde vetten zo belangrijk zijn in je voedingspatroon. Al met al een leerzame avond over hoe je gezond en vitaal ouder kunt worden.

Meer informatie
Woensdag 11 maart 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 13,00
Mw. L.J. A. (Lea) de Jong

Er kan een proefflesje aangeschaft worden met de diverse besproken “superfoods”, een kopie met de werking en functie van de besproken voedingsmiddelen en een energiek dagmenu. Kosten: 6,00 euro, contant bij docent. (voor flesje met inhoud en kopieerkosten.)

19:30 - 21:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.