06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)
Cursuscode: GEZ010

De essentie van het boeddhisme ervaren

Cursuscode: GEZ010

Het boeddhisme is een levensfilosofie die bedoeld is om de mens op een hoger niveau van welbevinden te brengen. De theorie om dit te bereiken is mooi maar niet eenvoudig. Yongey Mingyur Rinpoche is een Tibetaanse leraar die in staat is om de essentiële elementen van de boeddhistische leer op een westerse manier voor ons duidelijk te maken. In zijn boek ‘Je leven een bron van vreugde’ worden de belangrijkste onderwerpen van deze leer behandeld. Ondanks de grote duidelijkheid waarmee Yongey Mingyur Rinpoche  ons meeneemt langs de verschillende onderwerpen zoals leegte, helderheid en rusten in uw geest, blijven dit voor ons lastige onderwerpen omdat het zo anders is dan de manier van denken die ons aangeleerd is. Deze cursus waarin we het boek van Yongey Mingyur Rinpoche gaan behandelen vraagt dan ook veel openheid en grote inzet om de oefeningen thuis uit te voeren om dat welbevinden zelf te kunnen ervaren.

Woensdag 13 december 2017
7 lessen van 2,5 uur , om de 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Docent: Dhr. Ir. J.C. (Hans) de Jong
Extra kosten: € 5,00 voor kopieerkosten; (contant en gepast) aan docent te betalen.
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
Ir. J.C. (Hans) de Jong
Hans de Jong is geboren op 25 mei 1945, opgeleid tot scheikundig ingenieur aan de Technische Hogeschool in Delft, tot Mr. in de Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en master NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) aan het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen. Gewerkt bij verschillende Bestuursonderdelen van de Overheid, ingewijd Boeddhist, blijvend bewust van de Zijns ervaring. Hij geeft momenteel cursussen mindfulness, meditatie, bewustwording van de Zijns ervaring,, de stress de baas en NLP.