Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEZ017

Eet meer energie

Eet meer energie
Cursuscode: GEZ017

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen…Ik heb even een "dip" en heb behoefte aan energie. En hoe vaak proberen we dit niet op te lossen met een snack of iets dergelijks. En hoe vaak heb je na een uur alweer dat gevoel van te weinig energie. Deze avond  gaat over hoe je energie huishouding in je lichaam werkt en hoe je zelf een grote bijdrage kunt leveren aan je energieker en fitter voelen. We gaan het hebben over waar energie in je lichaam wordt gemaakt en welke invloed bijvoorbeeld slaap, water drinken en voeding op je energie niveau heeft. Ook aan bod komen wel of geen suppletie en bestaan “superfoods”. En wat houdt de naam eigenlijk in? We bespreken ook onder andere voedsel combinaties zoals vis met knoflook en waarom gezonde vetten zo belangrijk zijn in je voedingspatroon. Al met al een leerzame avond over hoe je gezond en vitaal ouder kunt worden.

Woensdag 11 maart 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 13,00
Mw. L.J. A. (Lea) de Jong

Er kan een proefflesje aangeschaft worden met de diverse besproken “superfoods”, een kopie met de werking en functie van de besproken voedingsmiddelen en een energiek dagmenu. Kosten: 6,00 euro, contant bij docent. (voor flesje met inhoud en kopieerkosten.)

19:30 - 21:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.J. A. (Lea) de Jong
L.J. A. (Lea) de Jong
Ik ben Lea de Jong en heb een afgeronde opleiding als gewichtsconsulente en daarna een specialisme gevolgd Kind en Overgewicht. Mijn passie ligt bij het overbrengen van informatie over gezonde voeding. Ik denk dat gezondheid begint met het weten wat gezonde voeding met je doet en dat het helemaal niet ingewikkeld is. Een andere passie is om vooral vrouwen te vertellen hoe voeding werkt op je hormoonbalans en energie huishouding. Mijn motto : Weten=Beter Eten