Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEZ010

Jezelf mindful voeden

Jezelf mindful voeden
Cursuscode: GEZ010

Er is al heel wat geschreven over gezonde voeding. Zoveel dat velen door de bomen het bos niet meer zien. Maar wat is nu precies gezonde voeding? Gaat het dan om voeding voor de massa of om op het individu afgestemde voeding?Informatie over afvallen, aankomen, eiwitten, koolhydraten en vetten is overal te vinden. Maar minder over wat nu precies een gezonde verdeling is per individu. En nog minder over hoe deze bepaald wordt. In deze cursus wordt gezonde voeding belicht met Yoga op de achtergrond. Wellicht denk je nu aan Yogahoudingen, maar zij vormen slechts een klein onderdeel van Yoga in het geheel. In de beoefening van Yoga dient er aandacht te zijn voor ademhaling, ontspanning, meditatie en positief denken, voeding en lichaamshoudingen. Het met aandacht waarnemen en met aandacht voeden van jezelf staan in deze cursus centraal. Daarbij wordt gekeken naar jou als individu, als mens. En naar wat je nodig hebt. Deze cursus zal geen samenvatting zijn van allerlei informatie die voorhanden is met betrekking tot voeding, maar is gericht op jou als individu, als mens en dat wat je op dit moment nodig hebt om je bewustzijn te vergroten met betrekking tot voeding.
Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Veganisten en vegetariërs zijn dus van harte welkom, evenals Yoga en niet Yoga beoefenaars.

Donderdag 3 oktober 2019
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 51,00
Mw. R. (Rashna) Tjikhoeri
19:00 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Rashna) Tjikhoeri
R. (Rashna) Tjikhoeri
Mijn naam is Rashna Tjikhoeri, 36 jaar oud en woonachtig in Gouda. Yoga, Meditatie en Yoga Nidra maken al sinds lange tijd deel uit van mijn leven. Van huisuit ben ik opgegroeid met de Yoga filosofie en dat maakte dat ik me al op jonge leeftijd verdiepte in Yoga en Meditatie en in thema's als bewustzijn, aandachtig zijn en leven in het heden. Na het afronden van mijn Bedrijfskundige studie aan de Erasmus Universiteit startte ik met mijn bedrijf: Rashna coaching en training om mijn jonge meisjesdroom te verwezenlijken. Vandaag de dag verzorg ik Yoga, Meditatie en Yoga Nidra lessen, workshops en (docent) opleidingen en coachingstrajecten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling (innerlijke transformatieprocessen). Hetgeen hen allen bindt zijn gezondheid, welzijn en bewustzijn. Yoga is een levensfilosofie en bestaat uit veel meer dan alleen yogahoudingen (asanas). Dit wordt wel vaak gedacht. Maar Yoga bestaat uit een combinatie lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana) om een staat van verlichting te ervaren. Daarnaast houdt het lichaam en geest gezond en fit. Ik zie het als mijn levensmissie om anderen te inspireren o.a. door middel van Yoga, Meditatie en Yoga Nidra om zo bewuster in het heden te kunnen zijn.