Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEZ012

Meditatie en Yoga Nidra

Meditatie en Yoga Nidra
Cursuscode: GEZ012

Een cursus die gericht is op de beoefening van Meditatie en Yoga Nidra. Concentratie, focus en fysieke, emotionele en mentale ontspanning staan hierbij centraal. Deze cursus is voor alle doelgroepen. Of u nu beginner of gevorderde bent, u bent van harte welkom. De focus ligt op een klassieke benadering van Meditatie en Yoga Nidra. Deze is gericht op eenvoud. Het leren concentreren en het richten van het bewustzijn zijn belangrijke elementen die aan bod komen tijdens deze cursus. Immers, wanneer je bewust aanwezig kunt zijn dan kun je bewust kiezen waar je aandacht aan schenkt.

Dinsdag 1 oktober 2019
10 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. R. (Rashna) Tjikhoeri

Zelf meenemen : optioneel Yogamat, Meditatiekussen, deken, kussen en een flesje water voor na afloop. Stoelen zijn aanwezig voor degenen die niet (lang) op de grond kunnen zitten.

19:00 - 20:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Rashna) Tjikhoeri
R. (Rashna) Tjikhoeri
Mijn naam is Rashna Tjikhoeri, 36 jaar oud en woonachtig in Gouda. Yoga, Meditatie en Yoga Nidra maken al sinds lange tijd deel uit van mijn leven. Van huisuit ben ik opgegroeid met de Yoga filosofie en dat maakte dat ik me al op jonge leeftijd verdiepte in Yoga en Meditatie en in thema's als bewustzijn, aandachtig zijn en leven in het heden. Na het afronden van mijn Bedrijfskundige studie aan de Erasmus Universiteit startte ik met mijn bedrijf: Rashna coaching en training om mijn jonge meisjesdroom te verwezenlijken. Vandaag de dag verzorg ik Yoga, Meditatie en Yoga Nidra lessen, workshops en (docent) opleidingen en coachingstrajecten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling (innerlijke transformatieprocessen). Hetgeen hen allen bindt zijn gezondheid, welzijn en bewustzijn. Yoga is een levensfilosofie en bestaat uit veel meer dan alleen yogahoudingen (asanas). Dit wordt wel vaak gedacht. Maar Yoga bestaat uit een combinatie lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana) om een staat van verlichting te ervaren. Daarnaast houdt het lichaam en geest gezond en fit. Ik zie het als mijn levensmissie om anderen te inspireren o.a. door middel van Yoga, Meditatie en Yoga Nidra om zo bewuster in het heden te kunnen zijn.