Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: GEZ0122

Yoga Nidra

Yoga Nidra
Cursuscode: GEZ0122

We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar in snel tempo opvolgen. Om mee te kunnen komen wordt van ons gevraagd dat we een flexibele instelling hebben en we ons snel kunnen aanpassen. Daarnaast leven we in een tijd waarin we veelvuldig worden blootgesteld aan prikkels. De een kan deze gemakkelijker verwerken dan de ander. En voor degenen die een langere verwerkingstijd nodig hebben, kan de hoeveelheid prikkels per dag zelfs overprikkelend werken en het zenuwstelsel dusdanig belasten dat klachten als vermoeidheid, spanning, overprikkeling en zelfs burn-out kunnen worden ervaren. Yoga Nidra is een eeuwenoude ontspannings- en meditatietechniek die de beoefenaar de mogelijkheid geeft om op fysiek, emotioneel en mentaal niveau te ontspannen. In deze cursus leer je deze techniek waarbij de beoefenaar gedurende langere tijd op een mat ligt zonder het lichaam te bewegen. Begeleidende instructies worden door de docent gegeven. Deze combinatie maakt dat de beoefenaar op een heel diep niveau ontspanning kan ervaren.
De lessen zijn als volgt opgebouwd: een beginrelaxatie, bewustwording van de adem, voorbereidende oefeningen en een Yoga Nidra van minimaal 30 en maximaal 45 minuten.

Dinsdag 2 oktober 2018
10 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 90,00
Mw. R. (Rashna) Tjikhoeri
Zelf meenemen: (Yoga) mat en eventueel een meditatiekussen, dekentje en wat water.
19:00 - 20:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
R. (Rashna) Tjikhoeri
R. (Rashna) Tjikhoeri
Mijn naam is Rashna Tjikhoeri, 36 jaar oud en woonachtig in Gouda. Yoga, Meditatie en Yoga Nidra maken al sinds lange tijd deel uit van mijn leven. Van huisuit ben ik opgegroeid met de Yoga filosofie en dat maakte dat ik me al op jonge leeftijd verdiepte in Yoga en Meditatie en in thema's als bewustzijn, aandachtig zijn en leven in het heden. Na het afronden van mijn Bedrijfskundige studie aan de Erasmus Universiteit startte ik met mijn bedrijf: Rashna coaching en training om mijn jonge meisjesdroom te verwezenlijken. Vandaag de dag verzorg ik Yoga, Meditatie en Yoga Nidra lessen, workshops en (docent) opleidingen en coachingstrajecten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling (innerlijke transformatieprocessen). Hetgeen hen allen bindt zijn gezondheid, welzijn en bewustzijn. Yoga is een levensfilosofie en bestaat uit veel meer dan alleen yogahoudingen (asanas). Dit wordt wel vaak gedacht. Maar Yoga bestaat uit een combinatie lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana) om een staat van verlichting te ervaren. Daarnaast houdt het lichaam en geest gezond en fit. Ik zie het als mijn levensmissie om anderen te inspireren o.a. door middel van Yoga, Meditatie en Yoga Nidra om zo bewuster in het heden te kunnen zijn.