Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Overig

Altijd al eens willen kennismaken met Djembé? Eindelijk een aantal klussen in huis eens klaren? Of meer inzicht krijgen in het gedrag van uw kat? Dan is een van onderstaande cursussen beslist iets voor u!

Klussen in en om het huis
Klussen in en om het huis
Cursuscode: HVT017

U vindt dat u twee linkerhanden heeft, maar u wilt toch graag thuis een aantal eenvoudige klussen klaren? Dan is deze cursus echt iets voor u! Tijdens de introductie in de eerste les van de cursus zult u al versteld staan van de veelzijdigheid van  onderwerpen die behandeld worden. Wij noemen hier slechts een paar voorbeelden: werken met hout, verf, elektra en het beveiligen van uw woning. De cursus wordt gegeven door een oud-docent bouwtechniek, die zijn sporen ook praktisch ruimschoots verdiend heeft. Hij zal ervoor zorgen dat u heel vaardig wordt bij het klussen en repareren, waarbij veiligheid, voorbereiding én een goede planning de belangrijkste uitgangspunten zijn. De docent zal u tevens een groot aantal tips meegeven.

Meer informatie
Dinsdag 26 september 2017
6 lessen van 2,5 uur
Prijs: € 117,00
Dhr. G. (Geert) Hein
19:00 - 21:30
Locatie: De Goudse Waarden
Niet voor de poes
Niet voor de poes
Cursuscode: HVT016

Wilt u graag uw kat beter begrijpen? In deze lezing kijken we eerst naar het leven van de voorouders van de kat en vervolgens hoe zich dat vertaalt naar onze huiskat. Door inzicht in de behoeften en het gedrag van de kat kun u het welzijn verbeteren en het risico op stress, ongewenst gedrag en ziekte verminderen. Er wordt onder andere uitgelegd waar u op kunt letten bij de aanschaf van een kat, hoe u zorgt voor een katvriendelijk huis en hoe u stress kunt herkennen en verlagen. Ook onderwerpen zoals bijvoorbeeld onzindelijkheid, angst, agressie en pijn komen aan bod. Hoe meer u weet over katten, hoe beter u voor ze kunt zorgen!

Meer informatie
Dinsdag 10 oktober 2017
1 lezing van 2 uur
Prijs: € 16,00
Mw. G. (Ginny) van Montfort
19:30 - 21:30
Locatie: De Goudse Waarden
Djembé met mooie klank!
Djembé met mooie klank!
Cursuscode: HVT021

Leer in ruim een uur om niet alleen swingende ritmes, maar vooral ook mooie klank te halen uit de bekendste Afrikaanse trommel. Onze gepassioneerde docent Rob de Keizer neemt u mee in de fascinerende wereld van de Djembé. Aan de hand van ritmische oefeningen en de benodigde handtechniek, leert u stap voor stap eenvoudige ritmes te spelen en steeds rijkere klanken uit dit instrument te halen. Kom, doe mee en geniet van de energie die het Afrikaans trommelen u geeft! Djembé-spelen is geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar. En als u denkt geen ritmegevoel te hebben… zult u verrast zijn!

Meer informatie
Woensdag 25 oktober 2017
1 workshop van 1 uur en 15 min
Prijs: € 18,00
Dhr. R.M. (Rob ) de Keizer
19:30 - 20:45
Locatie: De Goudse Waarden

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef uw wensen aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst dan wel van dienst zijn.