Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HVT029

Dansend door Europa (en daarbuiten)

Dansend door Europa (en daarbuiten)
Cursuscode: HVT029

Arja neemt u al dansend mee op reis door de genoteerde geschiedenis van de Werelddans in en buiten Europa. U voelt, ziet en hoort de stijlverschillen tussen de verschillende culturen, streken en dansstijlen. Wat aan bod komt? (Zoveel mogelijk) Oorsponkelijke dansen en dansen in choreografie, uit de Middeleeuwen tot en met dansen die vers op choreografie zijn gezet, dansen uit landen en streken als Scandinavië, de Balkan, Israël, Nederland, Griekenland en Macedonië, Baskenland en Engeland, de overige Europese streken en ook wel (net of ver) daarbuiten, overeenkomsten en verschillen tussen de vele landen en hun dansculturen. En natuurlijk oefent u de rijke variatie aan danspassen die de Werelddans rijk is. Elke les leert u 2 tot 4 dansen uit een bepaalde regio en dansstijlen met de bijbehorende achtergrond-informatie. In de lessen erna herhalen we ook een aantal dansen die we aangeleerd hebben. Deze cursus is geschikt voor beginnende dansers, maar ook voor mensen met meer danservaring. De Corona-maatregelen die door het Dansoverleg op basis van het advies van het RIVM worden aanbevolen, worden toegepast.

Donderdag 2 februari 2023
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 108,00
Mw. M.J. (Arja) de Lange-Huisman

Extra kosten: € 5,00 voor een boekje met achtergrondinformatie, (contant en gepast) aan de docent te betalen.


Deelnemers moeten binnen-schoenen aan (liefst met weinig profiel). Het is praktisch om een afsluitbare waterfles mee te nemen.

20:00 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J. (Arja) de Lange-Huisman
M.J. (Arja) de Lange-Huisman
Arja de Lange-Huisman is de derde Nederlandse CZT (gecertificeerd Zentangle docent) in Nederland. Ze geeft al geruime tijd Zentangle workshops in en buiten Gouda, waarbij de deelnemers het rustgevende effect van Zentangle meestal ook mogen ervaren zelfs al is het midden op een druk evenement.