Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Kunst & Cultuur

Bent u geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan kunt u bij ons terecht voor een gevarieerd aanbod aan cursussen en lezingen op het gebied van o.a. architectuur, kunst, geschiedenis en muziek. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Nineveh, de oudheid in de Provence, Griekse kunst, Vermeer, poëzie & klassieke muziek.  Zelfs stadswandeling in Utrecht of Amsterdam vormen onderdeel van dit programma.

Kosterlijke Ontdekkingen
Kosterlijke Ontdekkingen
Cursuscode: KUN013

Vanaf de eerste dag dat Maurits Tompot werkzaam was in de langste kerk van Nederlands, startte een ware ontdekkingstocht langs 2000 m2 gebrandschilderd glas. De mooiste ontdekking  in de ruim 30 jaar, was de vondst van Erasmus’boekje, dat gediend moet hebben als masterplan voor  het beeldprogramma van de Goudse Glazen. De Goudse Sint Jan kan hiermee uitgroeien tot een werelderfgoed monument.

Meer informatie
Dinsdag 6 maart 2018
1 lezing van 2 uur
Prijs: € 15,00
Dhr. M.R. (Maurits) Tompot
20:00 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
De draak en de barbaren, deel III

Europese grootmachten hebben in afgelopen eeuwen een grote stempel op China gedrukt via de handel en de kolonisatie. Wie in de Middeleeuwen vanuit Europa naar China reisde kwam in een wereld terecht vol pracht en praal van het keizerrijk. In de 19e eeuw toen de Britten hun wapens tevoorschijn haalden om de Chinezen tot vrijhandel te dwingen, waren het de Chinezen die zich verbaasden over de voorsprong die de Europeanen hadden. In deze cursus zullen we gaan kijken welke contacten er waren in de loop van de eeuwen tussen China en Europa. Welke motieven hadden de Chinezen en Europeanen om contact met elkaar te hebben? Hoe keken de Chinezen tegen de Europeanen aan en hoe keken de Europeanen tegen de Chinezen aan? Deze thema's worden behandeld tegen de achtergrond van de geschiedenis van China, Europa en de rest van de wereld.

Meer informatie
Dinsdag 13 maart 2018
3 lezingen van 2 uur
Prijs: € 45,00
Mw. drs. E. (Eveline) Pastor
19:30 - 21:30
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht? Geef uw wensen aan ons door. Wellicht kunnen wij u in de toekkomst dan wel van dienst zijn.