Kunst & Cultuur

Bent u geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan kunt u bij ons terecht voor een gevarieerd aanbod aan cursussen en lezingen op het gebied van o.a. kunst en geschiedenis. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. Toetanchamon en de Vallei der Koningen, Byblos, Ontdek de poëzie en Boekontmoetingen en de vele lezingen waaronder de Hofjes en Poortjes van Gouda, de Goudse Glazen, Caravaggio, Symboliek in de kunst en cultuurgeschiedenis en nog veel meer.

Boekontmoetingen

Boekontmoetingen

Cursusnummer:
KUN0294

‘Interessant boek…’ Maar wát maakt het interessant: personages, structuur, perspectief, motieven of thema?  Kom het met ons bepreken in deze workshop! In deze bijeenkomst wordt de Nederlandse roman 'De kapperszoon' van Gerbrand Bakker besproken.

Lees meer
De archeologie van Europa: Ijzertijd

Vanaf 1100 v.Chr. verspreidde het gebruik van ijzer zich langzaam over Europa. Deze cursus gaat over het westen van Europa. De Romeinen vertellen ons dat zij de mensen die in West- en Noord-Europa leefden Kelten en Germanen noemden. Archeologen zien versterkte nederzettingen met rijke vorsten, die grote grafheuvels lieten opwerpen. Prachtige sieraden werden in deze tijd gemaakt.

Lees meer
De vrouw in de oudheid: de discussie gaat door.

Een Vikinggraf met wapens bleek tegen de verwachtingen in door dna-onderzoek een vrouwengraf te zijn. In 2021 werd de traditionele beeldvorming over de vrouw in de prehistorie ter discussie gesteld. Twee discussies over de positie van de vrouw in het verre verleden: gaat dit nog over de oudheid of over onze eigen cultuur?

Lees meer
Boekontmoetingen

Boekontmoetingen

Cursusnummer:
KUN0293

‘Interessant boek…’ Maar wát maakt het interessant: personages, structuur, perspectief, motieven of thema?  Kom het met ons bepreken in deze workshop! In deze bijeenkomst wordt de Nederlandse roman 'Sloop' van Anna Enquist besproken.

Lees meer
Werk van Frans Hals ( 1582/83-1666)

Grote overzichtstentoonstellimg Frans Hals ( 1582/83-1666) Na Vermeer komt er weer een andere grote expositie rondom een grote 17e eeuwse meester in het Rijksmuseum: Frans Hals. De expositie zal te zien zijn van 16 februari 2024 tot 9 juni 2024

Lees meer
De Olympische Spelen in de oudheid

De Olympische Spelen in de oudheid

Cursusnummer:
KUN027

Net als in deze tijd was een overwinning op de Olympische Spelen in het oude Griekenland het hoogst haalbare voor een sporter. Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Spelen toen en nu: de oude Spelen maakten deel uit van een feest ter ere van Zeus. Sport stond in dienst van de religie.

Lees meer

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.