Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUN017

De Arabische zeden en gewoonten

De Arabische zeden en gewoonten
Cursuscode: KUN017

Veel mensen komen dagelijks in aanraking met de Arabische wereld en haar cultuur. Dat kan zijn door o.a. hun werk, het nieuws of direct contact met mensen uit het Midden-Oosten. Verschillen en mogelijke overeenkomsten met de cultuur van de westerse wereld springen snel in het oog.
Als u geïnteresseerd bent in de Arabische wereld, kunt u daar in deze cursus meer over te weten komen. Daarnaast is deze cursus ook geschikt als u van plan bent als toerist of voor zaken naar het Midden-Oosten te reizen, maar ook als u zonder reisplannen belangstelling hebt voor de diverse aspecten van deze landen en de bevolking.
De Arabische cultuur omvat 27 landen en 350 miljoen mensen. Deze compacte cursus geeft een breed inzicht in de achtergronden van de gewoonten, normen en waarden die ook binnen deze cultuur sterk kunnen verschillen.De volgende thema's komen aan bod: Arabische landen, cultuur, geschiedenis, taal, media, wijsheden en kunstuitingen zoals muziek, kalligrafie, literatuur en film. Verder de islam in de geschiedenis en in de huidige tijd, de Koran, de positie van de vrouw, islam en economie, islam en andere godsdiensten zoals het christendom.
Binnen deze thema's worden actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen besproken, zoals hoop en teleurstelling bij de Arabische lente, de rol van de Moslimbroederschap, de plek van het wahabisme en het opkomend salafisme, spanningen tussen soennieten en shiïeten en de relaties met het westen in het verleden en heden.
Per les worden één of meerdere onderwerpen besproken. Aansluitend aan het onderwerp wordt tijd besteed aan vragen, antwoorden en discussie. Tijdens de cursus kunnen deelnemers zelf ook andere gerelateerde onderwerpen ter bespreking aandragen.
Lesmateriaal: Passend studiemateriaal wordt door de docent verstrekt.

Woensdag 16 januari 2019
10 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. K.H. (Khaled) Khaled
19:00 - 20:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
K.H. (Khaled) Khaled
K.H. (Khaled) Khaled
Als docent Arabische taal en cultuur ben ik gericht op het vergroten van mijn eigen kennis en het doorgeven daarvan in mijn onderwijspraktijk. Ik ben gespecialiseerd in het lesgeven aan niet-Arabisch taligen. Ik ga daarbij altijd uit van het niveau en mogelijkheden van mijn cursisten. Op die manier kunnen zij het beste hun doelen bereiken. Naast het modern standaard Arabisch geef ik desgewenst ook les in het Egyptisch dialect. Mijn studenten komen uit verschillende landen en culturen. Ik sta open voor de achtergronden van mijn studenten, sluit zoveel mogelijk daarop aan. Dat maakt mijn lessen uniek. Ik zie het als een uitdaging en geniet van de successen van mijn studenten. De Arabische taal is mijn passie. Ik span mij in om het leren van deze taal praktischer en effectiever te maken. In dat verband lanceerde ik onlangs e-learning door de studenten gebruik te laten maken van het White Board; het is beschikbaar voor hen via mijn site ???www.Arabisch.nu???. Zelf ben ik geboren in Egypte en wel in Caïro. Ik woon vanaf 1974 in Nederland. Ik geef sinds jaar en dag les aan Nederlandse en Internationale Instituten, aan Volksuniversiteiten in het westen en midden van Nederland en aan privépersonen. Ik heb lesbevoegdheid op het hoogste niveau als docent Arabisch voor niet-Arabisch taligen. Mijn 2e graad bevoegdheid heb ik behaald aan de Hogeschool Amsterdam en mijn 1e graadsbevoegheid aan de Universiteit van Amsterdam. Aanvullend heb ik nog een zeer intensieve cursus didactiek van drie weken gedaan aan het NVIC, dat is het Nederlands-Vlaams Instituut in Caïro. Het is een samenwerkingsverband van de Universiteit Leiden en de Universiteit van Leuven.