Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)
Cursuscode: KUN018

De draak en de barbaren, deel III

De draak en de barbaren, deel III
Cursuscode: KUN018

Europese grootmachten hebben in afgelopen eeuwen een grote stempel op China gedrukt via de handel en de kolonisatie. Wie in de Middeleeuwen vanuit Europa naar China reisde kwam in een wereld terecht vol pracht en praal van het keizerrijk. In de 19e eeuw toen de Britten hun wapens tevoorschijn haalden om de Chinezen tot vrijhandel te dwingen, waren het de Chinezen die zich verbaasden over de voorsprong die de Europeanen hadden. In deze cursus zullen we gaan kijken welke contacten er waren in de loop van de eeuwen tussen China en Europa. Welke motieven hadden de Chinezen en Europeanen om contact met elkaar te hebben? Hoe keken de Chinezen tegen de Europeanen aan en hoe keken de Europeanen tegen de Chinezen aan? Deze thema's worden behandeld tegen de achtergrond van de geschiedenis van China, Europa en de rest van de wereld. 

In de derde serie lezingen van de draak en de barbaren gaan we in op de tijd tussen 1937 tot ongeveer 1970. De thema's die in deze cursus aan bod zullen komen zijn: de Chinees-Japanse oorlog, de Tweede Wereldoorlog en de Culturele Revolutie van Mao.

Dinsdag 13 maart 2018
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. drs. E. (Eveline) Pastor
19:30 - 21:30
Locatie: De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. E. (Eveline) Pastor
drs. E. (Eveline) Pastor
Mijn naam is Eveline Pastor. Ik heb aan de Universiteit van Leiden geschiedenis gestudeerd, waar ik mijn Master of Arts behaalde. Ik vertel graag over onderwerpen die te maken hebben met Azië en de contacten die er waren met Europa in de loop van de eeuwen. Thema's die uit deze interesse voortvloeien worden neergezet tegen de achtergrond van de geschiedenis van Azië, Europa en de rest van de wereld. Sinds 2013 geef ik lezingen en cursussen aan o.a. de volksuniversiteit.