De Verenigde Staten, geschiedenis, politiek en verkiezingen

In deze cursus wordt in grote lijnen de geschiedenis van de Verenigde Staten behandeld. Vervolgens wordt ingegaan op de bijzondere politieke structuur van de Verenigde Staten. Natuurlijk wordt ook de verkiezingen besproken en het laatste daaromtrent. Voor iedereen die meer wil begrijpen van dit bijzondere land en de altijd weer fascinerende verkiezingen.

Dinsdag 6 oktober 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M.A. (Marco) van Nunen
M.A. (Marco) van Nunen
Marco van Nunen heeft Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn werk in de IT is hij begonnen met lezingen over de geschiedenis van Europa naar aanleiding van de vele turbulente ontwikkelingen in de laatste jaren. De wereld van vandaag de dag is veel beter te begrijpen als de context van de gebeurtenissen duidelijk is. Dan is een betere kennis van de geschiedenis van Europa noodzakelijk. Door middel van lezingen over specifieke periodes in de Europese geschiedenis wil Marco deze context voor de luisteraar realiseren.