Engelse Middeleeuwen: De grootse 13e eeuw

In de 13e eeuw vonden grote veranderingen plaats in Engeland. Van de eerste grondwet; de Magna Carta tot het eerste parlement in Westminster Hall met ook vertegenwoordigers uit niet adellijke kringen. Van de wetgeving in het Latijn en Frans tot die in het Engels; voor iedereen toegankelijk gemaakt. Van een Franstalige dominantie tot een nationalistische, soms nietsontziende, Engelse onder koning Edward I. Engeland werd langzamerhand een natie waar men in Europa rekening mee diende te houden, ook op theologisch en wetenschappelijk gebied.”

Maandag 2 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Dhr. J.P.W.M. (Hans) Smeets

Om e.e.a. nog eens rustig te kunnen nalezen wordt bij de cursus een boekje aangeboden voor € 12,00 met een uitgebreidere tekst waarop de lezing is gebaseerd.

J.P.W.M. (Hans) Smeets
Na 42 jaar in de luchtvaart, waarvan 40 jaar bij KLM, bestudeer ik nu via modules de Europese middeleeuwen, met name de Engelse, o.a. aan de VU Amsterdam en schriftelijk bij verschillende universiteiten in Engeland.