Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUN005

Engelse Middeleeuwen: De Vikingen

Engelse Middeleeuwen: De Vikingen
Cursuscode: KUN005

In 793 landden de eerste Vikingen in Engeland. Hiermee begon de periode waarin tot ca 1500 de Vikingen een grote verandering brachten in het Keltische en Angelsaksische Groot Brittannië. De Vikingen waren niet alleen plunderende barbaren, maar brachten ook cultuur en bestuurlijke vernieuwingen. Ze hebben blijvend een plaats in de Britse samenleving veroverd.

Woensdag 16 februari 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 18,00
Dhr. J.P.W.M. (Hans) Smeets

Om e.e.a. nog eens rustig te kunnen nalezen kunt u bij de docent een boekje kopen voor €15, met een uitgebreidere tekst waarop de lezing is gebaseerd. 

14:00 - 16:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J.P.W.M. (Hans) Smeets
J.P.W.M. (Hans) Smeets
Hans Smeets heeft na zijn pensionering zijn wens de Engelse Middeleeuwen te bestuderen gestalte gegeven door aan de Amsterdamse VU Modules Geschiedenis van Europa en van de Lage Landen te volgen. Tevens heeft hij een aantal schriftelijke modules gevolgd bij de Engelse Universiteiten van Leicester, Southampton en bij The British Council o.a. Over de Magna Carta en Shakespeare. Door daarnaast veel te lezen en de relevante plaatsen te bezoeken vormt hij zich een beeld van de geschiedenis en schrijft vervolgens brochures over de verschillende aspecten van de Engelse Middeleeuwse geschiedenis. Deze brochures vormen de basis voor zijn lezingen.