Geschiedenis van de Verenigde Staten

De recente gebeurtenissen in de Verenigde Staten met de verkiezing van Trump en de opvolgende politieke verwikkelingen maken duidelijk dat de Verenigde Staten heel anders in elkaar zit dan de meeste Europese landen. Het heeft een heel andere structuur en een compleet andere (politieke) cultuur. In deze lezing van 2 avonden gaan we in op de geschiedenis van de Verenigde Staten waarbij natuurlijk de grote momenten en de grote personen langs komen. Er wordt de nadruk gelegd op die specifieke ontwikkelingen waarvan we de gevolgen vandaag de dag terugzien. Voor iedereen die de ontwikkelingen in de VS beter wil begrijpen!

Dinsdag 12 november 2019
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M.A. (Marco) van Nunen
M.A. (Marco) van Nunen
Marco van Nunen heeft Europese Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn werk in de IT is hij begonnen met lezingen over de geschiedenis van Europa naar aanleiding van de vele turbulente ontwikkelingen in de laatste jaren. De wereld van vandaag de dag is veel beter te begrijpen als de context van de gebeurtenissen duidelijk is. Dan is een betere kennis van de geschiedenis van Europa noodzakelijk. Door middel van lezingen over specifieke periodes in de Europese geschiedenis wil Marco deze context voor de luisteraar realiseren.