Jacques Brel of de intensiteit van een leven

Ruim 40 jaar na zijn dood, wordt de naam van Jacques Brel nog steeds als eerste genoemd bij de grote namen van het Franse chanson. Zijn répertoire blijft raken door de intensiteit van de gevoelens en door zijn scherpe observaties. Ook blijft Brel fascineren door de keuzes die hij zijn levenslang durfde te nemen. In deze reeks van “Zes weken met Brel”, nemen wij zijn chansons onder de loep. Alle grote thema’s krijgen aandacht: kindertijd, idealen en desillusies, vrouwen, vriendschap, zijn blik op de mens, God, ouderdom en de dood. Uiteraard wordt ook zijn “Belgitude” besproken. Toen hij op 37-jarige leeftijd stopte met optreden, ging hij acteren. Ook als acteur was hij indrukwekkend en daarom wordt deze serie met een film afgesloten. Alle chansons en de film worden in het Nederlands ingeleid. Voor deze cursus is kennis van de Franse taal niet noodzakelijk. De teksten van de chansons worden aan de cursisten uitgereikt bij aanvang van de cursus. Lucienne Mimouni heeft een aanstekelijke liefde voor de Franse cultuur, is oud-lerares Frans en geeft regelmatig presentaties over zeer diverse aspecten van de Franse cultuur.

Zaterdag 9 januari 2021
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. L.R. (Lucienne) Mimouni

De laatste les is op donderdag 18 februari i.p.v. zaterdag 20 februari.

L.R. (Lucienne) Mimouni
Lucienne Mimouni is oud-docent Frans, opgegroeid in Parijs en heeft een aanstekelijke liefde voor de Franse kunst en cultuur.