Johann Sebastian Bach- Componist van de Matthäus Passion, en van?

Dat de bekende Matthäus Passion, een lijdensverhaal op muziek,  is geschreven door componist J.S. Bach is waarschijnlijk wel bekend. Hij was toen gerespecteerd cantor in Leipzig, getrouwd en vader van vele kinderen. Wist u dat de jonge Johann Sebastian met heel andere zaken bezig was? Afkomstig uit een muzikaal gezin, maar door de vroege dood van beide ouders al op jonge leeftijd wees geworden. De muzikale jongen vertoonde rebelse trekjes, wat hem af en toe duur kwam te staan. Maar altijd hield de muziek hem op de been, met onwaarschijnlijk  mooie en nog altijd vaak uitgevoerde werken als resultaat. Hoe deze jonge Johann Sebastian kon uitgroeien tot de componist van zowel complexe als geliefde muziek gaan we beluisteren op deze cursusavond. Muzikale voorkennis is niet nodig. In de periode voor Pasen is wat extra aandacht voor Bachs (passie)muziek wel  heel verrijkend.

Zaterdag 6 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Mw. E.C. (Evalien) de Haan-Zijlstra

Extra informatie: Deelnemers van deze lezing ontvangen € 7,50 korting op de toegangsprijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion door Toonkunst Gouda op 12 maart 2021