Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUN003

Leven en werk van Gustav Klimt

Leven en werk van Gustav Klimt
Cursuscode: KUN003

Gustav Klimt. Geïnspireerd door  Monet, Van Gogh, Matisse, Van Gogh Museum, Amsterdam. De Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt (1862-1918) leefde en werkte ten tijde van de artistieke bloeiperiode in het Wenen van het belle époque. Klimt is een representant van het Symbolisme en werd met name bekend door zijn latere werk, dat zich kenmerkt door decoratief ornamentalisme en suggestief-erotische symboliek. Het Van Gogh Museum organiseert een overzichtstentoonstelling over Gustav Klimt, waarbij de invloeden van de internationale avant-gardekunst op Klimts oeuvre inzichtelijk worden gemaakt: van Whistler en Toorop, via Monet en Rodin, tot Van Gogh en Matisse. Maar liefst 50 werken van Gustav Klimt en 50 werken van tijdgenoten komen naar Amsterdam.

Vanwege de coronacrisis is de tentoonstelling in het Van Gogh museum voorlopig uitgesteld, maar u krijgt via deze lezing alvast veel over Klimt en zijn tijdgenoten te horen.

Dinsdag 10 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. L. (Lisette) Le Blanc
19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L. (Lisette) Le Blanc
L. (Lisette) Le Blanc
Lisette le Blanc is kunsthistoricus. Zij is werkzaam als conservator in het Stadskasteel Zaltbommel en het Flipje en Streekmuseum te Tiel. Zij geeft lezingen aan diverse ( culturele) instellingen zoals onder andere de Hovo en besloten gezelschappen en organiseert ook kunstreizen. Zij is eigenaar van Elysium Cultuur Producten.