Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KUN013

Vierluik over Parijs

Vierluik over Parijs
Cursuscode: KUN013

De betovering die bezoekers van Parijs ondergaan wordt niet uitsluitend veroorzaakt door de indrukwekkende gebouwen en pittoreske straten. In Parijs leefden en leven personages die deze stad een sfeer geven die je nergens anders vindt.

In een vierluik trachten wij de ziel van Parijs te onthullen.

1ste lezing: cafés van Montmartre, Montparnasse en Saint-Germain die het kloppend hart waren van artistieke en literaire cafés begin 20e eeuw.

2e lezing: vertolkers van Franse chansons nemen ons mee naar de wereld van o.a. een dichter, een metromedewerker, een prostituée of een nachtbraker.

3e lezing: de Franse gastronomie is wereldwijd beroemd. Het kader van de eetgelegenheden wordt terecht vaak als adembenemend beschreven. Bij deze presentatie wordt ingegaan op de beroemdste brasseries van Parijs.

4e lezing: de veel geprezen documentaire Forever van Heddy Honigmann waar meesterlijk wordt getoond dat Kunst met Eeuwigheid kan rivaliseren. Voorafgaand aan de documentaire is er een korte presentatie van enkele beroemde personages uit de documentaire.

Voor deze lezing is geen kennis van de Franse taal vereist!!! De voertaal is Nederlands en de teksten van de chansons worden vertaald na inleiding over de vertolker en het thema.

Deze lezing sluit perfect aan bij de tentoonstelling 'Migranten in Parijs' in het Stedelijk Museum (21-09-19/02-02-20)

Donderdag 3 oktober 2019
4 lezingen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 68,00
Mw. L.R. (Lucienne) Mimouni
19:00 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.R. (Lucienne) Mimouni
L.R. (Lucienne) Mimouni
Lucienne Mimouni is oud-docent Frans, opgegroeid in Parijs en heeft een aanstekelijke liefde voor de Franse kunst en cultuur.