Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LMM021

De supermarkt als jungle

De supermarkt als jungle
Cursuscode: LMM021

Wilt u gezonder eten? Dan bent u wellicht bij uw plaatselijke supermarkt niet aan het juiste adres. Doormiddel van slimme trucs wordt u zonder dat u het door heeft om de tuin geleid en belanden er meer ongezonde producten in het winkelwagentje dan u eigenlijk zou willen. Herkenbaar? Ik neem u mee op ontdekkingsreis door het dichte woud van ongezond en gezond eten in de winkel waar uw wilskracht op de proef wordt gesteld. Met veel tips, trucs, inzichten en eye-openers! De industrie en haar fabrikanten doen er alles aan om ons hun producten te laten kopen. En laten dat nou vaak ongezonde voedingsmiddelen zijn. Hoe zit dat precies? En wat zijn dat eigenlijk: ongezonde voedingsmiddelen en wat maken deze nou specifiek ongezond? Ik kan u alvast verklappen dat het er meer zijn dan u misschien denkt. Er zijn gelukkig veel manieren om deze producten te herkennen en te leren omzeilen. Zo leert u bewuste keuzes te maken die uw gezondheid, gewicht en welbevinden meer dan goed zullen doen. In deze (interactieve) lezing leert u meer over misleidende teksten op producten, verwarrende ingrediëntenlijsten en hoe ze te lezen, het leren doorzien van allerlei (marketing)trucs en dat prijs, smaak en gemak vaak belangrijker zijn voor de industrie dan de gezondheidswaarde van ons eten. Maar niet getreurd: er is genoeg gezond en lekker eten te vinden in de supermarkt! Na het eerste deel mag u uw plaatselijke supermarkt tijdens de dagelijkse boodschappen met uw opgedane kennis kritisch onder de loep nemen, waarna we alle inzichten meenemen naar het tweede deel.

Donderdag 20 januari 2022
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 36,00
Mw. E.M. (Eva) Snijders
19:30 - 21:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E.M. (Eva) Snijders
E.M. (Eva) Snijders
Van docent naar voedingsadviseur naar foodfotograaf Tijdens een lange periode met lichamelijke klachten heb ik ontdekt wat voeding kan doen voor je gezondheid, maar bijvoorbeeld ook voor je humeur en energieniveau. Mijn interesse en toewijding groeide en na een lange periode van wikken en wegen ben ik in 2016 definitief gestopt als docent in het basisonderwijs en heb ik mij fulltime in de wereld van de voeding gestort. Door middel van opleidingen, cursussen en lezingen heb ik mij verder ontwikkeld en ontstond er een fundering. Al snel ben ik gestart met mijn eigen praktijk. Een jaar later ben ik verschillende samenwerkingen aangegaan met pioniers op voedingsgebied en heeft mijn werk meer diepgang gekregen. Bij hen kan ik ook mijn creativiteit kwijt in foodfotografie, foodstyling en receptontwikkeling.