Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LMM005

Triggerpoints (pijnbestrijding en zelfbehandeling)

Triggerpoints (pijnbestrijding en zelfbehandeling)
Cursuscode: LMM005

Pijnbestrijding en zelfbehandeling. Heeft u weleens pijn(tjes) in het lichaam, waar de huisarts, fysiotherapeut en/of specialist geen duidelijke oorzaak voor aangeeft? Dan kan het heel goed zijn dat u last hebt van een triggerpoint! Dat is een lokale verkramping in een spier, die voor een (uitstralende) pijn ergens anders in het lichaam kan zorgen. 

In de workshop "Triggerpoints" gaat u bij uzelf spierknopen opzoeken en proberen aan te pakken met behulp van de docente. Ook mag u elkaar daarbij helpen. De kleding blijft aan, maar het is wel prettig om makkelijk zittende kleding aan te doen. 

Met de kennis en vaardigheden die aan bod komen in deze workshop kunt u een begin maken met de zelfbehandeling thuis. Aan het begin van de workshop krijgt u een gratis massagebal uitgereikt om de triggerpoints mee te kunnen behandelen.

Zaterdag 31 oktober 2020
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 9:00
Prijs: € 22,00
Mw. M. (Marthe) Igaz-Koolhaas

Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een flesje water, pen en papier mee. Na afloop is er de mogelijkheid om materialen aan te schaffen (denk aan een boek en massage hulpmiddelen). Hiervoor is het handig contant geld mee te nemen, of over de mogelijkheid te beschikken van het betalen van een "tikkie".

9:00 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Marthe) Igaz-Koolhaas
M. (Marthe) Igaz-Koolhaas
Marthe is bijna 10 jaar werkzaam als sportzorgmasseuse in haar eigen praktijk in Nieuwegein. Daarnaast heeft ze ook gewerkt bij diverse sportevenementen (zoals marathons), in sauna's en in sportscholen. Voordat zij met haar carriere als sportmassuese begon heeft ze 16 jaar in het onderwijs gewerkt, op basisscholen. Andere mensen nieuwe vaardigheden aanleren beschouwt ze (nog steeds) als een voorrecht en een leuke uitdaging.