Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LMM001

Yoga ⁺

Yoga ⁺
Cursuscode: LMM001

In deze speciale cursus maakt u kennis met twee vormen van Yoga die afgewisseld worden, Hatha Yoga en Yin Yoga. Bij beide vormen gaat het om Yoga zoals Yoga bedoeld is. Een eenwording van ademhaling, meditatie en positief denken, ontspanning, voeding en lichaamshoudingen. 

Bij Hatha Yoga worden de lichaamshoudingen gedurende 30-60 seconden beoefend en bij Yin Yoga gedurende 3-5 minuten. De ervaring van beide vormen draagt bij aan fysieke kracht, emotionele veerkracht, mentale weerbaarheid en een stuk zingeving. 

Uiteindelijk wordt via inspanning en ontspanning toegewerkt naar een staat van balans en evenwicht. Het rustige karakter van de les en de naar binnen gerichte aandacht brengt de geest tot rust. 

Daarom is er gekozen voor lessen van anderhalf uur in plaats van één uur. Ook zonder ervaring kun je aan deze Yoga+ cursus deelnemen.

Zaterdag 3 oktober 2020
20 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 245,00
Mw. R. (Rashna) Tjikhoeri

Zelf meenemen: Yogamat en optioneel Meditatiekussen, deken, kussen en een flesje water voor na afloop.

10:00 - 11:30
Locatie: Ontmoetingscentrum Van Noord (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Rashna) Tjikhoeri
R. (Rashna) Tjikhoeri
Mijn naam is Rashna Tjikhoeri, 36 jaar oud en woonachtig in Gouda. Yoga, Meditatie en Yoga Nidra maken al sinds lange tijd deel uit van mijn leven. Van huisuit ben ik opgegroeid met de Yoga filosofie en dat maakte dat ik me al op jonge leeftijd verdiepte in Yoga en Meditatie en in thema's als bewustzijn, aandachtig zijn en leven in het heden. Na het afronden van mijn Bedrijfskundige studie aan de Erasmus Universiteit startte ik met mijn bedrijf: Rashna coaching en training om mijn jonge meisjesdroom te verwezenlijken. Vandaag de dag verzorg ik Yoga, Meditatie en Yoga Nidra lessen, workshops en (docent) opleidingen en coachingstrajecten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling (innerlijke transformatieprocessen). Hetgeen hen allen bindt zijn gezondheid, welzijn en bewustzijn. Yoga is een levensfilosofie en bestaat uit veel meer dan alleen yogahoudingen (asanas). Dit wordt wel vaak gedacht. Maar Yoga bestaat uit een combinatie lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana) om een staat van verlichting te ervaren. Daarnaast houdt het lichaam en geest gezond en fit. Ik zie het als mijn levensmissie om anderen te inspireren o.a. door middel van Yoga, Meditatie en Yoga Nidra om zo bewuster in het heden te kunnen zijn.