Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: LMM0082

Yoga Nidra

Yoga Nidra
Cursuscode: LMM0082

Yoga Nidra is de beoefening van Yoga, waarin diens volledige essentie gevangen is. Ze wordt (bij voorkeur) liggend beoefend. Met wat aanpassingen kan ze echter ook zittend beoefend worden.

Haar doel is ontwaken. Het bewustzijn te verhogen. Enkele positieve uitwerkingen kunnen zijn diep te leren (uit-)rusten en ontspanning door het vrijlaten van fysieke spanning, het toelaten van onderdrukte emoties voor emotionele ontspanning en mentale verwerking. Het lichaam slaapt, maar de geest is bewust.

De beoefening is moeiteloos. Er kan veel verteld worden over Yoga Nidra. Beter nog is het te komen ervaren voor jezelf.

Dinsdag 17 januari 2023
12 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 102,00
Mw. R. (Rashna) Tjikhoeri

Zelf meenemen : Yogamat en optioneel kussen, deken, bolster, Meditatiekussen en een flesje water voor na afloop. Stoelen zijn aanwezig voor degenen die niet (lang) op de grond kunnen zitten.

19:30 - 20:30
Locatie: Ontmoetingscentrum Van Noord (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
R. (Rashna) Tjikhoeri
R. (Rashna) Tjikhoeri
Mijn naam is Rashna Tjikhoeri, 36 jaar oud en woonachtig in Gouda. Yoga, Meditatie en Yoga Nidra maken al sinds lange tijd deel uit van mijn leven. Van huisuit ben ik opgegroeid met de Yoga filosofie en dat maakte dat ik me al op jonge leeftijd verdiepte in Yoga en Meditatie en in thema's als bewustzijn, aandachtig zijn en leven in het heden. Na het afronden van mijn Bedrijfskundige studie aan de Erasmus Universiteit startte ik met mijn bedrijf: Rashna coaching en training om mijn jonge meisjesdroom te verwezenlijken. Vandaag de dag verzorg ik Yoga, Meditatie en Yoga Nidra lessen, workshops en (docent) opleidingen en coachingstrajecten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling (innerlijke transformatieprocessen). Hetgeen hen allen bindt zijn gezondheid, welzijn en bewustzijn. Yoga is een levensfilosofie en bestaat uit veel meer dan alleen yogahoudingen (asanas). Dit wordt wel vaak gedacht. Maar Yoga bestaat uit een combinatie lichaamshoudingen (asanas), ademhaling (pranayama), ontspanning (shavasana), voeding en positief denken en meditatie (dhyana) om een staat van verlichting te ervaren. Daarnaast houdt het lichaam en geest gezond en fit. Ik zie het als mijn levensmissie om anderen te inspireren o.a. door middel van Yoga, Meditatie en Yoga Nidra om zo bewuster in het heden te kunnen zijn.