Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Chinees

Met alleen al in China 1,35 miljard mensen is Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Dankzij China’s economische opkomst is de taal van onschatbare waarde in het zakendoen. Het lijkt misschien lastig om Chinees te leren, met name vanwege haar eigen schrift, maar het is toch een vrij eenvoudige taal. Het Mandarijn Chinees kent namelijk geen vervoegingen, verbuigingen, lidwoorden of tijden. Laat u niet afschrikken en maak kennis met deze fascinerende taal.

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Chinees IV
Chinees IV
Cursuscode: TAL013

Deze cursus is bestemd voor cursisten die vorig cursusjaar Chinees III gevolgd hebben of voor cursisten met een gelijkwaardig niveau. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, vooral focus op actief converseren in verschillende thema’s en communiceren over actuele situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan teksten lezen in Chinese karakters en aan eenvoudige tekst schrijven. De lesinhoud sluit goed aan bij de HSK3 examen eisen. Na de cursus kunt u 600 basiswoorden verstaan en lezen, en u bent in staat om het HSK3 examen certificaat niveau B1 te halen. De cursus wordt in het Nederlands gegeven. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van Powerpoint presentaties en ander audiovisueel lesmateriaal, alsmede van apps van moderne taalleermiddelen. Naast het volgen van de lessen wordt verwacht dat u thuis nog een paar uur aan huiswerk en zelfstudie doet.  ERK niveau A2-B1

Meer informatie
Woensdag 30 september 2020
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 3 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Chinees II
Chinees II
Cursuscode: TAL011

Deze cursus is bestemd voor cursisten die eerder Chinees 1 gevolgd hebben of voor hen met een gelijkwaardig niveau. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, met vooral de focus op actief converseren over verschillende thema's en over actuele situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan tekst d.m.v. Chinese karakters lezen, zinnen maken en schrijven. Na het volgen van deze cursus beheerst u ongeveer 300 Chinese basiswoorden. De cursus wordt in het Nederlands gegeven. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van diverse ondersteunende audiovisuele lesmaterialen en taalleermiddelen. Naast het volgen van de lessen verwachten we dat u thuis nog een paar uur besteedt aan huiswerk en zelfstudie.

ERK niveau A1 -A2

Meer informatie
Woensdag 30 september 2020
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boeken: Standard Course HSK 1, Standard Course HSK 2 (klik hier voor meer informatie)

Te beginnen bij hoofdstuk 13

20:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.