Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Chinees

Met alleen al in China 1,35 miljard mensen is Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Dankzij China’s economische opkomst is de taal van onschatbare waarde in het zakendoen. Het lijkt misschien lastig om Chinees te leren, met name vanwege haar eigen schrift, maar het is toch een vrij eenvoudige taal. Het Mandarijn Chinees kent namelijk geen vervoegingen, verbuigingen, lidwoorden of tijden. Laat u niet afschrikken en maak kennis met deze fascinerende taal.

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Chinees I
Chinees I
Cursuscode: TAL010

Deze cursus is bestemd voor iedereen met weinig of geen kennis van de Chinese taal. U leert het Mandarijn, de officiële taal in China. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, waarbij de nadruk ligt op het verstaan, uzelf verstaanbaar maken in het Chinees, de conversatie en fonetische uitspraak van het pinyin (een transcriptie systeem om de Chinese klanken om te zetten in het Latijns alfabet). Tijdens de lessen leert u het een en ander over de Chinese cultuur en gewoontes. De cursus wordt in het Nederlands gegeven. De lesinhoud sluit goed aan bij het eisenniveau van het Chinese Taal HSK1 examen. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van powerpoint presentaties en ander audiovisueel lesmateriaal, alsmede van apps van moderne taalleermiddelen. Na deze cursus kunt u 150 Chinese basiswoorden spreken, verstaan, lezen en eenvoudige Chinese karakters schrijven. Naast het volgen van de lessen wordt verwacht dat u thuis nog een paar uur aan huiswerk en zelfstudie doet.

ERK niveau 0-A1 

Meer informatie
Vrijdag 1 oktober 2021
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 1 (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Chinees III
Chinees III
Cursuscode: TAL012

Deze cursus is bestemd voor cursisten die eerder Chinees II gevolgd hebben of voor hen met een gelijkwaardig niveau. De cursus behandelt alle vaardigheden van luisteren, spreken, lezen en schrijven, met vooral de focus op actief converseren over verschillende thema's en actuele situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan het lezen van teksten met Chinese karakters , het maken en schrijven van zinnen. De lesinhoud sluit goed aan bij het eisenniveau van het HSK2 examen. Na het volgen van deze cursus beheerst u ongeveer 300 Chinese basiswoorden. De cursus wordt in het Nederlands gegeven. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van PowerPointpresentaties en ander audiovisueel lesmateriaal, alsmede van apps met moderne taalleermiddelen . Naast het volgen van de lessen wordt verwacht dat u thuis nog een paar uur aan huiswerk en zelfstudie doet. ERK-niveau A2-B1

Meer informatie
Woensdag 29 september 2021
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 2 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Chinees V
Chinees V
Cursuscode: TAL014

Deze cursus is bestemd voor cursisten die eerder Chinees IV gevolgd hebben of voor cursisten met een gelijkwaardig niveau. De cursus richt zich op training van de dagelijkse conversatie over verschillende thema’s en actuele situaties, lezen van teksten met Chinese karakters en het opbouwen van een woordenschat. Verder op het uitbreiden van grammaticale kennis en het leren schrijven van een eenvoudige tekst. Doel is dat u zich in het dagelijks leven in verschillende situaties goed kunt redden en een behoorlijke conversatie kunt voeren over uw werk, studie en reis in China enzovoort. We gebruiken Standard Course HSK3: dit boek sluit goed aan bij de exameneisen van HSK3, niveau B1. Na de cursus kunt u 600 basiswoorden verstaan en lezen. Er wordt verwacht dat u wekelijks enkele uren aan huiswerk en zelfstudie besteedt.

ERK niveau A2-B1

Meer informatie
Woensdag 29 september 2021
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. Y.F. (Yan Fen) Drubbel-Hou
Boek: Standard Course HSK 3 (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.