Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL020

Duits I

Duits I
Cursuscode: TAL020

Waarom Duits leren?

Denk je ook: Mijn Duits is goed genoeg, ze verstaan mij toch wel. En ook in Duitsland wordt Engels gesproken. Dat is juist. Maar Duitse gesprekspartners zullen het erg waarderen als je Duits spreekt. En: in de sociale contacten met Duitssprekende wordt toch Duits gesproken. Als je wél Duits spreekt kun je je echt onderscheiden. Je begrijpt meer van het land en zijn inwoners.

Moeilijke Duitse grammatica?

Het is een misverstand dat Duits spreken vooral om naamvallen draait! Dat was zo’n 20 jaar geleden nog wel zo. Toen was van het leren van de Duitse taal meestal ‘in je hoofd stampen’ van alle Duitse naamvallen en regeltjes.

Gelukkig is dit tegenwoordig anders.

Bij de moderne lesmethoden wordt in het cursusmateriaal de grammatica spelenderwijs meegenomen. Dus wel aandacht voor de grammatica, maar het gaat vooral om het durven spreken en uitbreiden van je woordenschat. Tevens leer je veel over de Duitse cultuur. Ook worden tijdens de Duitse lessen bij de Volksuniversiteit Gouda kort filmpjes en muziekvideo’s (Youtube) bekeken.

En misschien wel een belangrijk argument om Duits te leren: De lessen worden gegeven door een bevlogen docente Duits, die haar moedertaal met liefde en enthousiasme overbrengt.

 

Donderdag 6 oktober 2022
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. G. (Gisela) Döll
Boek: Begegnungen Deutsch als Fremdsprache A1+: Integriertes Kurs- und Arbeitsbuch (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kanaalstraat (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Gisela) Döll
G. (Gisela) Döll