Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Engels

De Engelse taal is een belangrijke wereldtaal. Met een cursus Engels leert u de Engelse taal beheersen, waardoor u  met vele mensen over de gehele wereld kunt communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor zakelijke doeleinden, studies en stages is een cursus Engels van onschatbare waarde. Schrijf u vandaag nog in voor een van de vele cursussen Engels uit het aanbod van de Volksuniversiteit Gouda.

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier.

Engels conversatie
Engels conversatie
Cursuscode: TAL025

De cursus Conversation is bedoeld voor cursisten die al enige jaren Engels hebben gevolgd en waarbij de basisgrammatica er inmiddels aardig inzit. Deze cursisten hebben de behoefte – en daarnaast de competentie - om wat meer te spreken. De conversatielessen maken onderdeel uit van de cursus Engels IV: deze laatste 12 lessen worden ook opengesteld voor cursisten die – in overleg met de docent – enkel de conversatielessen willen volgen. Binnen de conversatielessen is ruimte voor uitleg en toelichting van de docent en ligt het niveau van spreken maar ook de te bespreken onderwerpen wat hoger dan bij de Pub Talk. 

Vereiste voorkennis: Engels III of goedkeuring docent.

Meer informatie
Maandag 22 januari 2018
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 125,00
Mw. A.M.F.P. (Ans) van Heck
19:00 - 20:30
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving nog open >
Engelse literatuur
Engelse literatuur
Cursuscode: TAL0272

Wilt u Engelse boeken lezen en bespreken in een kleine groep? En tegelijk uw Engels opfrissen? Dat kan met deze cursus Engelse literatuur. We zullen vertrouwd raken met een aantal meesterwerken uit de Engelse en Amerikaanse literatuur. We lezen gezamenlijk een deel van het boek, kijken naar de inhoud, tekststructuur en de stijl. Zo vergroten we onze woordenschat. Ook gaan we dieper in op de achtergronden van de schrijver of schrijfster. Alles in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, met gelegenheid voor discussie. We nemen voor 1 boek 2 ochtenden. Het eerste boek is Mrs Dalloway van de schrijfster Virgina Woolf.

Meer informatie
Maandag 15 januari 2018
4 lessen van 1,5 uur , om de 3 weken.
Prijs: € 12,00
Mw. E. (Elly) Blom
10:30 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Elly Blom
Inschrijving nog open >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door.
Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.