Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Engels

De Engelse taal is een belangrijke wereldtaal. Met een cursus Engels leert u de Engelse taal beheersen, waardoor u  met vele mensen over de gehele wereld kunt communiceren! Dit is niet alleen handig tijdens vakanties, maar ook voor zakelijke doeleinden, studies en stages is een cursus Engels van onschatbare waarde. Schrijf u vandaag nog in voor een van de vele cursussen Engels uit het aanbod van de Volksuniversiteit Gouda.

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier.

Engels III
Engels III
Cursuscode: TAL023
De cursus Engels 3 is een vervolg op de cursus Engels 2, maar deze cursus staat vanzelfsprekend ook open voor zij-instromers. In deze cursus ligt de focus op het steeds beter spreken en ook schrijven van Engels, gesprekken voeren die net iets dieper op een onderwerp of situatie ingaan. We gaan kijken naar de verschillende grammaticale tijden, wanneer gebruik u nou wat? Hiervoor hoeft u zeker de basis nog niet perfect te beheersen maar heeft u de behoefte om net wat langere zinnen te kunnen maken en daarbij meer nuances aan te kunnen brengen bij alledaagse onderwerpen. Vanzelfsprekend kijken we hierbij ook terug naar de grammatica die al eerder is behandeld.

ERK Niveau A2 - B1

Meer informatie
Donderdag 5 oktober 2017
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 220,00
Mw. E. (Elly) Blom
Boek: Fairway 3, 2e druk
19:00 - 20:30
Locatie: De Goudse Waarden
Engels IV: grammatica en conversatie

De cursus Engels IV is bedoeld voor cursisten die al enige jaren Engels hebben gedaan en waarbij de basisgrammatica er inmiddels aardig inzit. Deze cursisten hebben de behoefte – en daarnaast de competentie - om wat meer te spreken. De opzet van Engels 4 wijkt af van de lagere cursussen Engels, de 22 lessen zullen worden opgedeeld in (de eerste) 10 lessen waarin de grammatica nog eens grondig wordt doorgenomen gevolgd door (de laatste) 12 lessen waarin conversatie en communicatie centraal staan. Deze laatste 12 lessen worden ook opengesteld voor cursisten die – in overleg met de docent – de grammaticalessen niet nodig hebben. Binnen de conversatielessen is ruimte voor uitleg en toelichting van de docent en ligt het niveau van spreken maar ook de te bespreken onderwerpen wat hoger dan bij de Pub Talk.

Vereiste voorkennis: Engels III of goedkeuring docent.

Meer informatie
Maandag 2 oktober 2017
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 220,00
Mw. A.M.F.P. (Ans) van Heck
Boek: Fairway 3, 2e druk
19:00 - 20:30
Locaties: De Goudse Waarden, De Goudse Waarden
Engels conversatie
Engels conversatie
Cursuscode: TAL025

De cursus Conversation is bedoeld voor cursisten die al enige jaren Engels hebben gevolgd en waarbij de basisgrammatica er inmiddels aardig inzit. Deze cursisten hebben de behoefte – en daarnaast de competentie - om wat meer te spreken. De conversatielessen maken onderdeel uit van de cursus Engels IV: deze laatste 12 lessen worden ook opengesteld voor cursisten die – in overleg met de docent – enkel de conversatielessen willen volgen. Binnen de conversatielessen is ruimte voor uitleg en toelichting van de docent en ligt het niveau van spreken maar ook de te bespreken onderwerpen wat hoger dan bij de Pub Talk. 

Vereiste voorkennis: Engels III of goedkeuring docent.

Meer informatie
Maandag 18 december 2017
12 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 125,00
Mw. A.M.F.P. (Ans) van Heck
19:00 - 20:30
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Engels opfriscursus 'Pub Talk'
Engels opfriscursus 'Pub Talk'
Cursuscode: TAL026

Engels, toch wel de wereldtaal! Bijna overal te gebruiken; door school, de televisie, vakanties of via uw werk of op welke andere manier dan ook, kent u al heel veel Engelse woorden. Meer dan u denkt! Wat doorgaans tegenvalt is om met die woordenschat een gesprek te voeren. De Volksuniversiteit biedt u de gelegenheid om in een informele sfeer uw Engels op te frissen. Alsof u in een Engelse pub zit; drankje en een nootje op tafel, vandaar de naam 'Pub Talk'. Gesprekken ontspinnen zich vanzelf en zullen hier en daar mild worden gecorrigeerd of van wat grammatica worden voorzien. De inspirerende docente Engels laat u op een door eerdere deelnemers geroemde wijze de grenzen van uw Engels ontdekken en uitbreiden.

Meer informatie
Donderdag 5 oktober 2017
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 0,00
Mw. E. (Elly) Blom
20:30 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Engelse literatuur
Engelse literatuur
Cursuscode: TAL0272

Wilt u Engelse boeken lezen en bespreken in een kleine groep? En tegelijk uw Engels opfrissen? Dat kan met deze cursus Engelse literatuur. We zullen vertrouwd raken met een aantal meesterwerken uit de Engelse en Amerikaanse literatuur. We lezen gezamenlijk een deel van het boek, kijken naar de inhoud, tekststructuur en de stijl. Zo vergroten we onze woordenschat. Ook gaan we dieper in op de achtergronden van de schrijver of schrijfster. Alles in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, met gelegenheid voor discussie. We nemen voor 1 boek 2 ochtenden. Het eerste boek is Mrs Dalloway van de schrijfster Virgina Woolf.

Meer informatie
Maandag 15 januari 2018
4 lessen van 1,5 uur , om de 3 weken.
Prijs: € 12,00
Mw. E. (Elly) Blom
10:30 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Elly Blom
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door.
Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.