Cursuscode: TAL033

Engels IV: grammatica en conversatie

Cursuscode: TAL033

De cursus Engels IV is bedoeld voor cursisten die al enige jaren Engels hebben gedaan en waarbij de basisgrammatica er inmiddels aardig inzit. Deze cursisten hebben de behoefte – en daarnaast de competentie - om wat meer te spreken. De opzet van Engels 4 wijkt af van de lagere cursussen Engels, de 22 lessen zullen worden opgedeeld in (de eerste) 10 lessen waarin de grammatica nog eens grondig wordt doorgenomen gevolgd door (de laatste) 12 lessen waarin conversatie en communicatie centraal staan. Binnen de conversatielessen is ruimte voor uitleg en toelichting van de docent en ligt het niveau van spreken maar ook de te bespreken onderwerpen wat hoger dan bij de Pub Talk.

Voor het conversatiedeel zullen we verschillende soorten teksten gaan lezen en bespreken. Lesmaterialen worden via e-mail toegestuurd.

Vereiste voorkennis: Engels III of goedkeuring docent.

Donderdag 4 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Elly) Blom
Boek: Fairway 3, 2e druk (klik hier voor meer informatie)
Van cursisten wordt verwacht dat zij over internet en een printer beschikken, zodat zij thuis onderwerpen kunnen voorbereiden en eventueel toegezonden informatie kunnen printen.
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Elly) Blom
Als kind speelde Elly Blom al schooltje. Zij wist wat ze wilde worden: Juf! Op de middelbare school waren de talen de uitschieters op haar rapport. Lezen was haar verslaving en is dat nog steeds. Duizenden boeken inmiddels. Maar eerst trouwen en wat sprongetjes in de maatschappij voor de centjes. Maar dan toch maar Engels gaan studeren. Na haar examen MO.B ook nog een certificaat gehaald aan de Cambridge University. De genoten cursussen daarna zijn te talrijk om te noemen. dan moet je je invechten in de docenten wereld. En daarin niet kieskeurig zijn. Paar uurtjes invallen hier, een enkel uurtje op een onmogelijk tijdstip daar om zo maar ervaring opbouwen. Om dat proces te versnellen haar baan als administratief medewerkster op een typografische groothandel opgezegd. Daarna begonnen bij het Gouwe College (de moedermavo) en vervolgens op de Middelbare- en Hogere Tuinbouwschool in Boskoop. Als jonge vrouw in een mannengemeenschap op handen worden gedragen. Wie wil dat niet. Inmiddels thuis ook een klantenkring opgebouwd voor Engelse les en Faalangstraining en literatuurstudie. De klanten zijn jonge leerlingen tot directeuren en advocaten. Haar man echter (hij is 6 jaar ouder) wilde voor hij gebreken ging krijgen een jaar naar Australië. Zwerven door de outback. Elly was toen 60 jaar, werkte nog met plezier en ook de school wilde haar niet kwijt. Toch besloten om ontslag te nemen om de wens van haar man te verwezenlijken. Eenmaal terug in 2014 was de drang om te werken nog niet geblust. Zij heeft haar werk aan huis weer opgenomen en is gaan werken bij de Volksuniversiteit. Als u nog meer wil weten, mag u het haar vragen.