Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL035

Engels opfriscursus 'Pub Talk'

Engels opfriscursus 'Pub Talk'
Cursuscode: TAL035

Engels, toch wel de wereldtaal! Bijna overal te gebruiken; door school, de televisie, vakanties of via uw werk of op welke andere manier dan ook, kent u al heel veel Engelse woorden. Meer dan u denkt! Wat doorgaans tegenvalt is om met die woordenschat een gesprek te voeren. De Volksuniversiteit biedt u de gelegenheid om in een informele sfeer uw Engels op te frissen. Alsof u in een Engelse pub zit; drankje en een nootje op tafel, vandaar de naam 'Pub Talk'. Gesprekken ontspinnen zich vanzelf en zullen hier en daar mild worden gecorrigeerd of van wat grammatica worden voorzien. De inspirerende docente Engels laat u op een door eerdere deelnemers geroemde wijze de grenzen van uw Engels ontdekken en uitbreiden.

U neemt per keer deel en rekent per keer af met de docente. U kunt bovendien op elk moment instappen. Alleen wel inschrijven bij de Volksuniversiteit. Bent u een keer verhinderd om welke reden dan ook: no problem. Wij zijn ervan overtuigd, dat u na de eerste keer al zult besluiten er het een en ander voor opzij te zetten.

Donderdag 4 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 12,00
Mw. E. (Elly) Blom
NB. De genoemde prijs is per les / bijeenkomst en dient u (contant en gepast) aan de docent te betalen en is inclusief koffie of thee.
20:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
E. (Elly) Blom
E. (Elly) Blom
Als kind speelde Elly Blom al schooltje. Zij wist wat ze wilde worden: Juf! Op de middelbare school waren de talen de uitschieters op haar rapport. Lezen was haar verslaving en is dat nog steeds. Duizenden boeken inmiddels. Maar eerst trouwen en wat sprongetjes in de maatschappij voor de centjes. Maar dan toch maar Engels gaan studeren. Na haar examen MO.B ook nog een certificaat gehaald aan de Cambridge University. De genoten cursussen daarna zijn te talrijk om te noemen. dan moet je je invechten in de docenten wereld. En daarin niet kieskeurig zijn. Paar uurtjes invallen hier, een enkel uurtje op een onmogelijk tijdstip daar om zo maar ervaring opbouwen. Om dat proces te versnellen haar baan als administratief medewerkster op een typografische groothandel opgezegd. Daarna begonnen bij het Gouwe College (de moedermavo) en vervolgens op de Middelbare- en Hogere Tuinbouwschool in Boskoop. Als jonge vrouw in een mannengemeenschap op handen worden gedragen. Wie wil dat niet. Inmiddels thuis ook een klantenkring opgebouwd voor Engelse les en Faalangstraining en literatuurstudie. De klanten zijn jonge leerlingen tot directeuren en advocaten. Haar man echter (hij is 6 jaar ouder) wilde voor hij gebreken ging krijgen een jaar naar Australië. Zwerven door de outback. Elly was toen 60 jaar, werkte nog met plezier en ook de school wilde haar niet kwijt. Toch besloten om ontslag te nemen om de wens van haar man te verwezenlijken. Eenmaal terug in 2014 was de drang om te werken nog niet geblust. Zij heeft haar werk aan huis weer opgenomen en is gaan werken bij de Volksuniversiteit. Als u nog meer wil weten, mag u het haar vragen.