Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAL036

Engelse boekenclub

Engelse boekenclub
Cursuscode: TAL036

Wilt u Engelse boeken lezen en bespreken in een kleine groep? En tegelijk uw Engels opfrissen? Dat kan in de Engelse boekenclub. We zullen vertrouwd raken met een aantal meesterwerken uit de Engelse en Amerikaanse literatuur. We lezen gezamenlijk een deel van het boek, kijken naar de inhoud, tekststructuur en de stijl. Zo vergroten we onze woordenschat. Ook gaan we dieper in op de achtergronden van de schrijver of schrijfster. Alles in een gemoedelijke en ontspannen sfeer, met gelegenheid voor discussie. We nemen voor 1 boek 2 ochtenden.

Het niveau van uw Engels is voldoende wanneer u het aandurft een Engels boek te lezen. We beginnen in het najaar met The Driver's Seat van Muriel Spark. Zie de website voor meer info.

Dinsdag 30 oktober 2018
6 lessen van 1,5 uur , om de 3 weken aanvangstijd 10:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 12,00
Mw. E. (Elly) Blom
NB. De genoemde prijs is per les / bijeenkomst en dient u (contant en gepast) aan de docent te betalen en is inclusief koffie of thee.
10:30 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Elly Blom (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
E. (Elly) Blom
E. (Elly) Blom
Als kind speelde Elly Blom al schooltje. Zij wist wat ze wilde worden: Juf! Op de middelbare school waren de talen de uitschieters op haar rapport. Lezen was haar verslaving en is dat nog steeds. Duizenden boeken inmiddels. Maar eerst trouwen en wat sprongetjes in de maatschappij voor de centjes. Maar dan toch maar Engels gaan studeren. Na haar examen MO.B ook nog een certificaat gehaald aan de Cambridge University. De genoten cursussen daarna zijn te talrijk om te noemen. dan moet je je invechten in de docenten wereld. En daarin niet kieskeurig zijn. Paar uurtjes invallen hier, een enkel uurtje op een onmogelijk tijdstip daar om zo maar ervaring opbouwen. Om dat proces te versnellen haar baan als administratief medewerkster op een typografische groothandel opgezegd. Daarna begonnen bij het Gouwe College (de moedermavo) en vervolgens op de Middelbare- en Hogere Tuinbouwschool in Boskoop. Als jonge vrouw in een mannengemeenschap op handen worden gedragen. Wie wil dat niet. Inmiddels thuis ook een klantenkring opgebouwd voor Engelse les en Faalangstraining en literatuurstudie. De klanten zijn jonge leerlingen tot directeuren en advocaten. Haar man echter (hij is 6 jaar ouder) wilde voor hij gebreken ging krijgen een jaar naar Australië. Zwerven door de outback. Elly was toen 60 jaar, werkte nog met plezier en ook de school wilde haar niet kwijt. Toch besloten om ontslag te nemen om de wens van haar man te verwezenlijken. Eenmaal terug in 2014 was de drang om te werken nog niet geblust. Zij heeft haar werk aan huis weer opgenomen en is gaan werken bij de Volksuniversiteit. Als u nog meer wil weten, mag u het haar vragen.