Volksuniversiteit Gouda

Italiaans

Italië is een prachtig mediterraan land dat bekend staat om haar mode, kunst, heerlijke eten en prachtige landschap. Het is daarom niet verrassend dat jaarlijks ruim 700.000 Nederlanders Italië als vakantieland kiezen. In Italië spreekt men Italiaans of zoals de Italianen zeggen: Italiano. Tijdens een cursus Italiaans bij de Volksuniversiteit Gouda leert u zich verstaanbaar te maken in het Italiaans. Graag tot ziens, arrivederci!
Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Italiaans I
Italiaans I
Cursuscode: TAL050

Houdt u ook zo van ‘Bella Italia’ en wilt u ook de taal leren? Met de beginnerscursus Italiaans I maakt u een prima keuze. De gehanteerde methode is gebaseerd op een moderne, innovatieve methode met een boek in het Nederlands, maar met een directe kennismaking met de Italiaanse taal. Alle vaardigheden – lezen, luisteren, spreken en schrijven – komen daarbij ruim aan bod. Grammaticale onderwerpen worden uitgelegd aan de hand van (luister)teksten. Aan het einde van de cursus heeft u een ruime basiskennis van de taal en kunt u diverse onderwerpen aansnijden, o.a. over uzelf vertellen, over vrijetijdsbesteding praten, maar ook met Italianen praten over alledaagse zaken.

Meer informatie
Maandag 1 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 230,00
Mw. M.E. (Elisa) Giuffrida
Boek: Al Dente 1 - versione olandese
19:00 - 20:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Italiaans II
Italiaans II
Cursuscode: TAL051

Italiaans II is een vervolg op Italiaans I van het vorig cursusjaar en  is bedoeld voor wie al een redelijke basiskennis van de taal heeft en recentelijk een cursus heeft gevolgd van minstens een jaar. In deze cursus wordt de methode ‘Natural Approach’ gehanteerd, waarbij u tijdens de cursus constant met het Italiaans in aanraking komt. U weet zich redelijk uit te drukken in alledaagse situaties maar u wilt verder komen. Tijdens Italiaans II leert u bijvoorbeeld uw dag te beschrijven en te praten over uw verleden. Veel aandacht zal worden besteed aan het ontwikkelen van spreek- en luistervaardigheid en ook komt de nodige grammatica aan bod

Meer informatie
Maandag 1 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 230,00
Mw. M.E. (Elisa) Giuffrida
Boek: Al Dente 2
20:30 - 22:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Italiaans op reis
Italiaans op reis
Cursuscode: TAL055

Gaat u deze zomer naar Italië? Met deze praktijkgerichte cursus maakt u op speelse wijze kennis met het Italiaans. U leert zich te redden in de meest voorkomende situaties, zoals bijvoorbeeld uzelf voorstellen, iets over uzelf vertellen, de weg vragen, inkopen doen, een menukaart lezen en iets bestellen in bar of restaurant. Daarnaast leert u meer over Italië en haar cultuurIn gesprekken met uw medecursisten wordt veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid, uitspraak en woordenschat. De grammatica wordt niet uitgebreid behandeld, maar u leert wel hoe u de taal meteen in de praktijk kunt toepassen.

Meer informatie
Dinsdag 2 april 2019
10 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 105,00
Mw. M.E. (Elisa) Giuffrida
Boek: Nuovo Espresso + vocabolario 1
19:00 - 20:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.