Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Nederlands

De cursus Nederlands voor anderstaligen van de Volksuniversiteit Gouda is ideaal voor anderstaligen die zich graag beter willen uitdrukken in het Nederlands. U vergroot uw woordenschat en de kennis van de grammatica. Na het afronden van de cursus Nederlands voor anderstaligen kunt u zich redden in alledaagse situaties en meepraten over veelvoorkomende onderwerpen zoals de eigen thuissituatie, werk en het nieuws. U bent van harte welkom!

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Nederlands Begin
Nederlands Begin
Cursuscode: TAL029

Bent u pas in Nederland, en weet u nog weinig van de Nederlandse taal, maar bent u bereid daar, buiten de les, ongeveer 3 uur per week thuis aan te werken? Dan is dit uw cursus! We oefenen met luisteren, spreken, lezen en schrijven.
Vereiste voorkennis: U moet kunnen lezen en schrijven in het Latijnse schrift (Engels, Duits, Pools enz.).

If you have little knowledge of the Dutch language, and are you prepared to spend about 3 hours a week – in addition to the lessons – on learning Dutch, then this is your course. We will practice listening, speaking, reading and writing. You will expand your vocabulary, improve your pronunciation, your understanding of Dutch and you will learn to engage in small talk. You will learn new verbs and how to conjugate them, and how sentences are formed. At the end of the course you will have reached A1 level.

Meer informatie
Woensdag 27 september 2017
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 220,00
Mw. W.T. (Wanda) Micke-Jahn
Boeken: Taaltalent deel 1, Boek aanschaffen in overleg met de docent.
19:00 - 20:30
Locatie: De Goudse Waarden
Nederlands Halfgevorderd
Nederlands Halfgevorderd
Cursuscode: TAL030

U kunt eenvoudige gesprekken in het Nederlands voeren en korte teksten begrijpen. Tijdens de aanmelding blijkt dat u niveau A1 heeft. U wilt uw niveau verhogen naar A2 en bent bereid ongeveer 3 uur per week thuis aan de cursus te besteden.

Vereiste voorkennis: niveau A1.

Meer informatie
Woensdag 27 september 2017
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 220,00
Dhr. W. (Willem) Eppenhof
Boeken: Taaltalent deel 2, Boek aanschaffen in overleg met de docent.
20:30 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Vlot en helder schrijven
Vlot en helder schrijven
Cursuscode: TAL0282

Het papier is geduldig, de lezer niet. De kunst is om de aandacht van de lezer vast te houden en te zorgen dat hij de tekst in één keer begrijpt. Met de tips in deze interactieve workshop leer je hoe je je teksten meer vaart geeft, hoe je de begrijpelijkheid vergroot en het kort en bondig houdt. Natuurlijk moet een tekst taalkundig kloppen, maar dat alleen is niet genoeg. Er zijn legio teksten waarin geen letter verkeerd staat, maar die niet ‘om door te komen zijn’. Je kent ze wel: teksten met omslachtige lange zinnen die je drie keer moet lezen om te begrijpen wat er staat. Teksten waarvan je bijna in slaap valt, waarbij je eigenlijk een woordenboek nodig hebt of die allerlei vragen oproepen. De oorzaak? Ze zijn te lang, te saai, te oubollig, te vaag of te moeilijk. Maar als je eenmaal weet waar je op moet letten, is vlot en helder schrijven eenvoudiger dan je denkt. Achteroverleunen is er niet bij in deze workshop. Via speelse werkvormen en korte oefeningen ga je vooral zélf aan de slag.

Meer informatie
Dinsdag 23 januari 2018
2 lessen van 2,5 uur
Prijs: € 45,00
Mw. J. (Jolanda) Bouman
19:30 - 22:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door.
Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.