Cursuscode: TAL061

Nederlands als tweede taal voor half-gevorderden

Cursuscode: TAL061

U kunt eenvoudige gesprekken in het Nederlands voeren en korte teksten begrijpen. Tijdens de aanmelding blijkt dat u niveau A1 heeft. U wilt uw niveau verhogen naar A2 en bent bereid ongeveer 3 uur per week thuis aan de cursus te besteden.

Vereiste voorkennis: niveau A1.

Maandag 1 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. W. (Willem) Eppenhof
Boek: Taaltalent deel 2 (klik hier voor meer informatie)
Boek aanschaffen in overleg met de docent.
Locatie: CSG De Goudse Waarden (klik hier voor de adres gegevens)
W. (Willem) Eppenhof
In een grijs verleden heb ik een opleiding gevolgd tot leraar Engels, vanwege mijn liefde voor de Engelse taal en cultuur, het landschap en de mensen in het Verenigd Koninkrijk. Daarin heb ik ruime ervaring op mogen doen bij een Vrije School, in het voortgezet onderwijs en in diverse soorten volwasseneneducatie. In 2010 werd ik, na wat omzwervingen in andere beroepen, taalcoach inburgering bij Capabel Taal. Ik heb o.a. in Gouda en Den Haag Nederlands gegeven aan nieuwkomers. Daarvoor heb ik in 2011 een opleiding afgerond bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Enkele jaren geleden moest ik wegens bezuinigingen in de inburgering op zoek naar een andere baan. Een jaar of vier geleden ben ik eerst begonnen als docent Engels bij de Volksuniversiteit Gouda. Heel leuk om te doen. Daarna kreeg ik de vraag of ik bij de Volksuniversiteit Alphen a/d Rijn Nederlands aan anderstaligen wilde geven, en dat leek me ook weer een mooie uitdaging. Dat had ik inmiddels alweer op verschillende plekken als invalkracht gedaan , en het beviel mij erg goed. In Gouda ben ik inmiddels ook overgestapt naar Nederlands als tweede taal. Dat geef ik ook bij een taleninstituut in Den Haag en sinds 2015 bij de Volksuniversiteiten van Alphen en Gouda. Een paar uurtjes per week geef ik ook Nederlands aan nieuwkomers bij een buurthuis. Ik ben afkomstig uit Tilburg, maar woon sinds 2012 in Gouda met mijn vrouw Jeannette, die actief is als mozaïekkunstenaar. Zij geeft workshops en cursussen en maakt ook veel eigen werk. Mijn favoriete vakantieland Schotland heb ik haar vijf jaar geleden laten zien, en zij mij Italië, waar haar zus woont. Zij vond Schotland ook prachtig, maar we komen vooral in Italië en Oostenrijk. Gouda en het Groene Hart van Nederland vind ik ook geweldig, heel anders dan Brabant. Mijn hobby’s zijn fotograferen, muziek (ik speel Ierse volksmuziek in een band), wandelen, lezen, koken en klussen in huis, vooral met hout.