Volksuniversiteit Gouda

Duits

Ons buurland Duitsland is de belangrijke handelspartner van Nederland maar ook een belangrijke vakantiebestemming voor de Nederlanders. Tijdens uw  schoolopleiding heeft u wellicht al Duits leren spreken en schrijven en hierdoor basiskennis Duits opgedaan. Veel cursisten willen echter beter Duits leren spreken om tijdens de vakantie goed te kunnen communiceren. Een cursus Duits bij de Volksuniversiteit Gouda zal u helpen om de taal beter te leren begrijpen.
Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Duits I
Duits I
Cursuscode: TAL020

Heeft u in het verleden ooit Duits gehad maar weet u er niet veel meer van? Komt u graag in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk maar durft u er uw mond eigenlijk niet open te doen? Deze cursus is geschikt voor u indien u geen of weinig kennis van de Duitse taal heeft. De cursus is gericht op alledaagse situaties. De eerste beginselen van de grammatica en het aanleren van een basiswoordenschat komen aan bod. Er wordt aandacht besteed aan het aanleren van de juiste uitspraak d.m.v. praktijkoefeningen. Tevens wordt aandacht besteed aan het luisteren, lezen, spreken en schrijven met behulp van een moderne lesmethode en met gebruik van het internet.

Meer informatie
Dinsdag 2 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 230,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: Berliner Platz Band 1 - tekstboek + 2 audio-CD's
8:30 - 10:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Duits conversatie
Duits conversatie
Cursuscode: TAL023

Om ervoor te zorgen dat u steeds zelfstandiger wordt in de Duitse taal leest u teksten, ook hardop voor de uitspraak en maakt u schriftelijke oefeningen. Met behulp van internet opdrachten worden uw woordenschat en uw kennis van de grammatica aanzienlijk groter. Deze cursus is voor cursisten die Duits I hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau hebben.

ERK niveau  A2 - B1

Meer informatie
Dinsdag 2 oktober 2018
22 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 230,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: Zwischendurch mal Landeskunde
10:00 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Duits op reis
Duits op reis
Cursuscode: TAL024

Gaat u op vakantie naar Duitsland, maar vindt u de taal toch te moeilijk om te spreken? In de korte cursus Duits op reis komen de meest voorkomende situaties aan bod, zoals boodschappen doen, een hotel of camping reserveren, een praatje maken, een doktersbezoek. Er wordt veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid. De grammatica wordt niet uitgebreid behandeld.

Meer informatie
Dinsdag 2 april 2019
6 lessen van 2 uur
Prijs: € 65,00
Mw. E. (Ellen) Weber
10:00 - 12:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.