Volksuniversiteit Gouda
06 27 46 82 61 (alleen tijdens kantooruren)

Duits

Ons buurland Duitsland is de belangrijke handelspartner van Nederland maar ook een belangrijke vakantiebestemming voor de Nederlanders. Tijdens uw  schoolopleiding heeft u wellicht al Duits leren spreken en schrijven en hierdoor basiskennis Duits opgedaan. Veel cursisten willen echter beter Duits leren spreken om tijdens de vakantie goed te kunnen communiceren. Een cursus Duits bij de Volksuniversiteit Gouda zal u helpen om de taal beter te leren begrijpen.

Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Duits II
Duits II
Cursuscode: TAL002

Deze cursus is het vervolg op Duits I. De woordenschat en de basisvaardigheden worden uitgebreid. Er worden praktijkgerichte oefeningen gedaan en er wordt aandacht besteed aan`Landeskunde`. De docent gebruikt wederom een moderne lesmethode en het internet. 

ERK niveau A1

Meer informatie
Dinsdag 9 januari 2018
10 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 100,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: DaF leicht A.1.2.
8:30 - 10:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >
Duits conversatie
Duits conversatie
Cursuscode: TAL003

Deze cursus is voor niet beginners, maar voor cursisten die Duits basiscursus I hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau hebben. Om ervoor te zorgen dat u steeds zelfstandiger wordt in de Duitse taal leest u teksten, ook hardop voor de uitspraak en maakt u schriftelijke oefeningen. Met behulp van internet opdrachten worden uw woordenschat en uw kennis van de grammatica groter. Deze cursus is voor cursisten die Duits I hebben gevolgd of een vergelijkbaar niveau hebben.

ERK niveau  A2 - B1

Meer informatie
Dinsdag 3 oktober 2017
10 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 100,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: Zwischendurch mal Landeskunde
10:00 - 11:30
Locatie: De Goudse Waarden
Duits op reis
Duits op reis
Cursuscode: TAL004

Gaat u op vakantie naar Duitsland? Vindt u de taal iets ingewikkeld? In de korte cursus Duits op reis komen de meest voorkomende situaties aan bod, zoals boodschappen doen, een hotel of camping reserveren, een praatje maken, een doktersbezoek. Er wordt veel aandacht besteed aan spreekvaardigheid. De grammatica wordt niet uitgebreid behandeld.

Meer informatie
Dinsdag 10 april 2018
6 lessen van 2 uur
Prijs: € 60,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: Geen boek.
10:00 - 12:00
Locatie: De Goudse Waarden
Inschrijving geopend >

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door.
Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.