Volksuniversiteit Gouda

Bestellijst

Geen bestellingen

Duits

Ons buurland Duitsland is de belangrijke handelspartner van Nederland maar ook een belangrijke vakantiebestemming voor de Nederlanders. Tijdens uw  schoolopleiding heeft u wellicht al Duits leren spreken en schrijven en hierdoor basiskennis Duits opgedaan. Veel cursisten willen echter beter Duits leren spreken om tijdens de vakantie goed te kunnen communiceren. Een cursus Duits bij de Volksuniversiteit Gouda zal u helpen om de taal beter te leren begrijpen.
Voor extra informatie over o.a het niveau van de taalcursussen klik hier

Duits I
Duits I
Cursuscode: TAL020

Deze cursus is zowel geschikt als u geen of weinig kennis van de Duitse taal heeft als voor geïnteresseerden voor wie de kennismaking met de Duitse taal al lang geleden is. De lessen zijn gericht op alledaagse situaties. U verkrijgt een basiswoordenschat en raakt vertrouwd met een aantal aspecten van de Duitse grammatica. We besteden aandacht aan het luisteren, lezen en spreken met behulp van een moderne lesmethode en met gebruik van internet.
ERK niveau 0-A1

Meer informatie
Dinsdag 24 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 8:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 125,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: DaF leicht A1.1 Deutsch als Fremdsprache für Erwachsene, Kurs und Übungsbuch+DVD-ROM (klik hier voor meer informatie)
8:30 - 10:00
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)
Duits conversatie
Duits conversatie
Cursuscode: TAL023

Deze cursus is geschikt voor geïnteresseerden die reeds een goede kennis van de Duitse taal hebben. We besteden veel aandacht aan woordenschat en spreekvaardigheid met behulp van korte Duitse verhalen en internet. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de (basis)grammatica en "Landeskunde". Het vrije spreken staat centraal. Aanvullende communicatieve rollenspellen zorgen ervoor dat u steeds zelfstandiger wordt in het gebruik van de Duitse taal. ERK niveau  A2 - B1

Meer informatie
Dinsdag 24 september 2019
22 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 230,00
Mw. E. (Ellen) Weber
Boek: Zwischendurch mal kurze Geschichten (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 11:30
Locatie: CSG De Goudse Waarden, locatie Kazerne (klik hier voor de adresgegevens)

U heeft niet gevonden wat u zocht?  Geef dat dan aan ons door. Wellicht kunnen wij u dan in de toekomst wel van dienst zijn.